Werkvloer

Op 28 maart wordt niet alleen bekendgemaakt wie zich Logistiek Manager van het Jaar mag noemen, want op die dag zal er ook een winnaar worden uitgeroepen in de verkiezing Jong Logistiek Talent. Joris Teurlings van logistiek dienstverlener CEVA Logistics is een van de drie kandidaten.

Leren van best practices

Teurlings begon in 2016 als Benelux Project Engineer bij de logistiek dienstverlener en zette een programma op om verbeteringen door te voeren en kosten te besparen. Binnen dit zogeheten ‘Best Practice Engineering (BPE) Program’ werkt een team acht weken lang met de mensen van een lokale afdeling aan ‘verbetering van processen’, legt Teurlings uit.

“In die periode zoom je gezamenlijk in op de processen. Je kijkt naar verbeterpunten en gaat deze binnen die acht weken implementeren. De best practices uit al die sites nemen we weer mee naar andere locaties.” CEVA had al zijn locaties binnen de Benelux binnen drie jaar bezocht en het programma heeft zijn vruchten afgeworpen.

Kostenbesparing van vier miljoen euro

“De totale kostenbesparing bedroeg vier miljoen euro”, aldus Teurlings. “De klanttevredenheid ging omhoog, omdat klanten hun producten ofwel sneller ofwel goedkoper kregen. Voor mij was het enthousiasme van de medewerkers een heel waardevolle opsteker. In eerste instantie werd het BPE-programma gezien als wéér een initiatief vanuit het hoofdkantoor. Eind 2016 klopten de locaties juist bij ons aan omdat ze het effect zagen en welke bijdrage het leverde aan de energie.”

Teurlings werd beloond met een promotie tot Site Manager in het Limburgse Born. Hij stuurt ongeveer 250 fulltimers aan. Hij hoopt als vanzelfsprekend de Jong Logistiek Talent-verkiezing te winnen: “Maar het is ook een mooi middel om te laten zien wat je kunt bereiken binnen een groot bedrijf met zoveel verschillende lagen. Andere bedrijven kunnen dit eenvoudig als voorbeeld gebruiken.”

Wat is CEVA?

CEVA Logistics is het vroegere TNT Logistics. Het Nederlandse TNT verkocht zijn logistieke poot in 2006 aan investeerder Apollo en veranderde toen in CEVA Logistics. Inmiddels heeft CEVA wereldwijd ruim 65.000 werknemers op meer dan duizend locaties. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Zwitserse gemeente Baar. CEVA focust zich onder meer op de auto-industrie, banden, hi-tech, elektronica, industrie, detailhandel, uitgeverij en de media.

Marijn Slabbekoorn (DHL) en Nick Vreeswijk (Fietskoeriers) zijn de overige finalisten in de verkiezing Jong Logistiek Talent. Warehouse Totaal is op 28 maart aanwezig bij de verkiezingen in Media Plaza in Jaarbeurs Utrecht. Houd onze kanalen daarom in de gaten!

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven