Ga naar hoofdinhoud

Ahold Delhaize geeft duizenden magazijnmedewerkers ‘exosuits’

Credit: Wyss Institute at Harvard University Foto: Credit: Wyss Institute at Harvard University

De magazijnmedewerkers van ADUSA Supply Chain in de Verenigde Staten krijgen logistieke hulp. In de distributiecentra van de logistieke tak van Ahold Delhaize USA gaan orderpickers voortaan exoskeletten dragen. 

De personeelsleden van ADUSA Supply Chain gebruiken de zogeheten ‘exosuits’ van het Amerikaanse bedrijf Verve Motion met de naam ‘SafeLift’. Ieder dc dat zich bij de pilot aansluit krijgt in eerste instantie 250 exoskeletten geleverd. 

Het exoskelet vermindert de druk op de rug van de medewerker met dertig tot veertig procent, aldus Verve Motion. Het pak is gebaseerd op technologie die de afgelopen tien jaar is ontwikkeld aan de Harvard University. Bovendien kunnen bewegingsgegevens van gebruikers worden opgeslagen op een dashboard. 

ADUSA Supply Chain wil magazijnmedewerkers ergonomischer laten werken. Vandaar de opschaling van het aantal exoskeletten in dc’s, vertelt Vice President Supply Chain Chris Lewis: “Het selecteren van een product in een dc is fysiek zwaar werk. En het is niet alleen heel fysiek, maar ook heel belangrijk werk.”

“De medewerkers in onze dc’s zijn niets minder dan superhelden die het product door de supply chain laten stromen. Van fysieke en digitale winkelschappen tot de keukentafels van de consumenten. We zijn er daarom trots op om met oplossingen te komen die de vermoeidheid bij ons personeel te verminderen, om effectiever te werken en de kans op blessures te verminderen.”

Logistiek dienstverlener ADUSA Supply Chain slaat de artikelen op voor meer dan 2.000 winkels en verzorgt ook de e-commerce voor Ahold Delhaize USA’s Stop & Shop, Giant Food, Giant/Martin’s, Food Lion en Hannaford.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven