Drie orderpickmethoden die je zou moeten overwegen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Drie orderpickmethoden die je zou moeten overwegen


Orderpicken. Het gebeurt al vele jaren en op verschillende manieren. Zozals met alles kan het altijd slimmer en efficienter. Er zijn namelijk verschillernde pickmethodes geschikt voor verschillencde situaties. Een drietal methodes die je zeker zou moeten overwegen op een rij.

Waveless Picking

Waveless picken; een methode waarbij niet wordt uitgegaan van een wave plan, maar waarbij orders automatisch en separaat worden klaargezet door het WMS. Deze aanpak zorgt voor een snelle directe afwikkeling van single direct-to-consumer orders.

Je kan zeggen dat het een nadeel is dat personeel in het distributiecentrum minder efficiënt is, omdat ze meer meters moeten afleggen om per keer minder artikelen te picken. Met de juiste technologie kunnen orders, ongeacht of dat groothandel-, winkel- of direct-to-consumerorders betreft, gelijktijdig worden afgehandeld.

Zone picking

Het concept Zone Picking is gebaseerd op een programma waarbij werknemers worden toegewezen aan een specifieke zone of zone in het magazijn. Ze kiezen alleen producten in hun aangewezen zone, ook al kunnen ze regelitems uit meer dan één zone bevatten. Zodra het picken in een zone is voltooid, worden de producten geleverd aan een verzamelplaats gecombineerd met producten uit andere zones. Zone Picking is handig wanneer een magazijn erg groot is of wanneer producten enorm van elkaar verschillen.

Batchpicking

Batchpicking is vergelijkbaar met Wave Picking, maar wordt gebruikt voor het picken van meer dan één order tegelijk. Er zijn twee benaderingen voor batchpicking. De eerste methode wordt gebruikt waarbij de hele batch orders is gepickt en de picker deze aflevert op een verzamelplaats. Zodra deze stap is voltooid, worden de gepickte artikelen gesorteerd in afzonderlijke bestellingen en klaargemaakt voor verpakking en verzending. De tweede methode is om de bestellingen gaandeweg op te bouwen. De kar die door de picker wordt gebruikt, heeft bakken die worden gebruikt om individuele specifieke bestellingen op te slaan. Terwijl ze langs het pickveld bewegen, worden gepickte artikelen gesorteerd in de juiste bakken en worden voltooide bestellingen verplaatst naar het verpakkingsgebied.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven