Zo zet de sector de vrachtwagenchauffeur in het zonnetje • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zo zet de sector de vrachtwagenchauffeur in het zonnetje


Het is niet te missen. Het is vandaag de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Aan initiatief, dankwoorden en actie geen gebrek. Een overzicht.

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur is niet te missen. Op de radio, in het nieuws, de dagbladen, langs de snelweg en online. Maar vooral: bij al die bedrijven die zich vandaag inspannen om van deze dag een groot succes te maken.

De reden: om de hardwerkende, nooit aflatende trucker te bedanken. Immers, zonder deze mannen en vrouwen komen al die levensmiddelen, bouwmaterialen, pakketten, kleding en bestellingen nergens aan.

TLN apetrots

Elisabeth Post, voorzitter TLN: Zonder transport staat alles stil. Met die slogan brachten we jaren geleden al het belang van het goederenvervoer onder de aandacht. Anno 2021 is dit actueler dan ooit. En zonder vrachtwagenchauffeurs geen transport. Ik ben apetrots op die tienduizenden mannen en vrouwen die er elke dag weer voor zorgen dat onze supermarkten, winkels en apotheken bevoorraad zijn en iedereen thuis zijn pakketje ontvangt. Ook ten tijde van een pandemie. Daar zijn we ze iedere dag dankbaar voor, maar het mag vaker hardop gezegd worden: bedankt!

Aftrap met lied

De Dag van de Vrachtwagenchauffeur werd vanochtend om 10.00 uur afgetrapt met een speciaal lied van Samantha Steenwijk voor de vrachtwagenchauffeurs.

Waardevol vak

Willem Dijkhuizen, bestuurder bij FNV: “Het vak van vrachtwagenchauffeur verdient waardering. De mannen en vrouwen achter het stuur maken immers lange dagen en zijn dag en nacht onderweg om hun lading af te leveren. Daarbij trotseren ze files en bieden slechte weersomstandigheden het hoofd. Allerminst ideale omstandigheden maar dagelijkse kost voor onze beroepschauffeurs. Gelukkig doen ze dat met veel plezier zodat de consument niet misgrijpt in de winkel. Best iets om eens bij stil te staan en waardering voor te tonen.” Linda Slagter van CNV: “Een blijk van waardering is hard nodig. Om de vrachtwagenchauffeurs te bedanken voor het belangrijke werk dat ze doen. Werk dat er in de komende jaren volop is voor duizenden nieuwe vrachtwagenchauffeurs om de logistieke keten te laten draaien.”

Waardering voor het beroep

Lisette van Herk, STL: “Om die waardering kenbaar te maken, organiseren we een speciale dag waarop we een welgemeend: Bedankt! uitspreken. Bedankt aan alle chauffeurs, die ieder dag vakwerk leveren en zich aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden. Daardoor hebben we bijvoorbeeld ook in deze coronatijd volle schappen in de winkels en volop brandstof in de tankstations. Ik spreek regelmatig chauffeurs en het valt me op dat ze met veel inzet en plezier hun werk uitoefenen. Ze zijn enorm trots op hun vak. Op deze speciale dag laten we zien dat we hun werk waarderen”.

De campagne om de chauffeurs en hun onmisbaarheid in de keten te waarderen is in 2019 ontstaan door werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De uitvoering is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek en is mede mogelijk dankzij een financiële bijdrage van Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven