Ga naar hoofdinhoud

Voorraad tellen, corrigeren en herindelen via Skype


Het is in tijden van coronacrisis een stuk lastiger geworden om het voorraadbeheer goed in kaart te blijven brengen. Door allerlei restricties ligt het het klassieke tellen minder voor de hand, maar daar heeft Group7 nu wat op gevonden. 

Group7 is een logistiek dienstverlener in de buurt van München die onlangs een voorraadinventarisatie heeft uitgevoerd in het distributiecentrum in Kelsterbach in de Duitse deelstaat Hessen. Die inventarisatie werd uitgevoerd via Skype.

Niet meer live aanwezig zijn

Klanten en auditors hoeven nu dus niet meer persoonlijk aanwezig te zijn in de logistieke centra van Group7 om de voorraad te tellen, te corrigeren en eventueel te herindelen. Het inventariseren van de voorraden op alle magazijnlocaties van Group7 in Duitsland (meer dan 220.000 vierkante meter) kan nu via Skype.

De Skype-inventarisatie verloopt als volgt: nadat de hoofdinventarisatie is afgerond, worden de telresultaten elektronisch aan de betreffende auditor doorgegeven. De auditor of klant selecteert vervolgens bepaalde artikelen als Stichproben, ofwel monsters of steekproeven.

In de volgende stap organiseert Group7 een videoconferentie via Skype waarin de individuele posities van de artikelen worden gecontroleerd om fysiek bewijs te leveren van het vooraf vastgestelde aantal.

Dilemma

De eerste inventarisatie via Skype is dus uitgevoerd op de locatie in Kelsterbach. 

“We stonden voor een dilemma: enerzijds was een klassieke inventarisatie niet mogelijk vanwege de coronaregelgeving. Aan de andere kant was een verschuiving in de voorraadtelling door het einde van het boekjaar uitgesloten”, zegt Hubert Borghoff, hoofd logistiek van Group7. 

Solide voorraden

Met de klant en de auditor werd een oplossing gevonden: Skype. 

“We hebben hard gewerkt aan deze oplossing om het onze klanten mogelijk te maken om zelfs in de coronacrisis solide voorraden te hebben”, aldus Günther Jocher, de algemeen direceteur van Group.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven