Ga naar hoofdinhoud

Vitesse schaft nieuwe en zuinige Hyster-vloot aan


Verhuurbedrijf Vitesse Vorkheftrucks uit Rotterdam heeft recent een grote vloot Hyster trucks aangeschaft bij Barloworld Intern Transport. Doorslaggevend argument bij de keuze voor de 44 Hysters was het gunstige brandstofverbruik.

Het betreft 10 stuks 45 tons reachstackers voor de handling van beladen containers en 34 diesel en LPG-heftrucks in de klasse van 3 tot en met 5 ton. De nieuwe lijn Hyster reachstackers voldoet aan de eis van Vitesse om brandstof te besparen. Ze zijn gemiddeld 18% zuiniger dan het voorgaande model. Met het wegvallen van het prijsvoordeel van de rode diesel is de brandstof per liter namelijk een stuk duurder geworden. Energiezuinig rijden levert volgens Vitesse een direct merkbaar kostenvoordeel op. De relatieve nabijheid van de Big Truck fabriek van Hyster in Nijmegen biedt extra mogelijkheden voor een snelle en toegespitste onderdelenvoorziening.

Reachstackers

De gloednieuwe RS45-31CH van Hyster is voorzien van een nieuwe generatie Cummins QSL motoren die een kleinere motorinhoud combineren met een schonere verbranding en een hogere mate van efficiëntie. De reachstackers voldoen aan alle geldende emissie-eisen en beschikken tevens over een zuinige ECO-modus, waarmee vrijwel al het werk op en rond containerterminals probleemloos kan worden uitgevoerd.

Vorkheftrucks

De nieuwe vorkheftrucks omvatten 12 stuks Hyster Fortens H3.0FT met een capaciteit van 3 ton en 22 units in de range 4 tot en met 5 ton uit de H4.0-5.0FT serie. De keuze viel voor alle tonnages op zowel diesel als LPG-trucks. Net als bij de reachstackers zijn de vorkheftrucks van Hyster eveneens voorzien van een elektronische eLo-regeling om tot wel 20% brandstof te kunnen besparen. De keuze voor LPG-trucks komt vooral voort uit de ruimere mogelijkheden om deze trucks bij de op- en afbouw van beurzen in te zetten. Ook al zijn de hallen hoog en groot, binnen rijden met dieselmotoren is niet meer toegestaan. Daarnaast beschikken de meeste trucks ook over speciale lage containermasten en –cabines zodat de heftruckbestuurders er probleemloos vrachtwagens en containers mee kunnen laden en lossen.

Verhuurspecialist

Vitesse Vorkheftrucks uit Rotterdam verhuurt transportmaterieel voor horizontaal en verticaal transport. Van trekkers en trailers tot heftrucks van 1 tot 50 ton, voor vrijwel elke inzet is een passende truck beschikbaar. Al jaren kent het bedrijf een specialisatie binnen het segment zwaardere containertrucks en heftrucks. De totale heftruckvloot telt inmiddels meer dan 500 verschillende units in tal van uitvoeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven