VIDEO | Binnenkijken in het dc van MediaMarkt • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

VIDEO | Binnenkijken in het dc van MediaMarkt

Bron: BN De Stem

MediaMarkt opende in juli een spiksplinternieuw distributiecentrum van 55.000 vierkante meter in Etten-Leur. Elk filiaal verzorgde zijn inkoop en logistiek zelf, maar daar kwam met de komst van het nieuwe warehouse verandering in.

De locatie in Etten-Leur belevert alle vestigingen van de winkelketen voor consumentenelektronica in Nederland. Wij schreven er eerder al een groot verhaal over (zie beneden) en nu is ook BN De Stem gaan kijken in het nieuwe dc van MediaMarkt.

De video is te bekijken op de website van het Brabantse dagblad.

MediaMarkt verwerkt in het dc 3000 tot 4000 online bestellingen per dag. Vanwege de bwt-vrije dagen verwacht MediaMarkt volgende week vijf of zes keer meer bestellingen.

10.000 orders in één uur

De actie start donderdag in de winkel, maar is online al vanaf middernacht. “Tussen twaalf en een uur ‘s nachts verwachten we bijna 10.000 orders. In één uur”, zegt Pieter Odijk van MediaMarkt in het interview.

Het dc is streng beveiligd: twee hekken, een elektronische toegangspoort, twee beveiligers, warmtebeeldcamera’s en zo meer. Het pand is ‘ramkraakproof’.

“Dit is een primeur voor ons. Het hoge niveau van beveiliging hebben wij nog niet eerder toegepast, aldus Bouda Youra, operatiedirecteur bij ID Logistics, het bedrijf dat de logistiek van MediaMarkt in het warehouse regelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven