Ga naar hoofdinhoud

Twente krijgt het groenste warehouse van Nederland


Er is veel gedoe over de hoeveelheid en de groottes van distributiecentra. Ze zouden teveel natuur opslokken. Maar dat natuur en warehouses prima samen kunnen (letterlijk) bewijst Heembouw.

De discussie over de verdozing van Nederland zwelt aan. In Twente komen ze met een oplossing die wellicht de grootste criticasters van distributiecentra doet verblijden.

Wand van planten

Aan de entree van XL Businesspark Twente in Almelo verrijst een multi-client distributiecentrum dat voorzien wordt van een kilometer lang natuurscherm met een grote variatie aan klimplanten.

Biodiversiteit

Door het aspect natuurinclusiviteit een centrale plek te geven, ontstaat er een hele sterke relatie met de omgeving en een zeer prettige bestemming om te zijn en te werken. De in het oog springende architectuur geeft een sterke impuls aan de biodiversiteit en maakt de bestemming tot het groene visitekaartje van het XL Businesspark Twente, aldus de ontwerper.

Heembouw start in september met de bouw van het 40.000 m2 grote pand. Oplevering wordt halverwege 2023 verwacht. Het zal vervolgens nog enige jaren duren voordat het natuurscherm volledig begroeid is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven