Ga naar hoofdinhoud

Too good to go introduceert AI in voorraadbeheer tegen voedselverspilling


Too Good To Go heeft zijn missie om voedselverspilling tegen te gaan versterkt door de lancering van nieuwe AI-toepassingen binnen zijn applicatie. Deze innovatieve functies zijn ontworpen om voorraadbeheer efficiënter te maken en zo de hoeveelheid verspild voedsel te verminderen.

AI in de logistiek wint terrein, ook in voorraadbeheer. Met de nieuwe ‘Platform’-module kunnen retailers automatisch vervaldatums controleren en kortingen voorstellen voor bijna-vervallen producten. Dit helpt hen niet alleen om tijd te besparen, maar ook om de kans op fouten te verminderen bij het beheren van grote voorraden.

Bovendien biedt het systeem flexibele opties voor het omgaan met overtollig voedsel. Winkelpersoneel kan ervoor kiezen om deze producten toe te wijzen aan Too Good To Go’s verrassingspakketten of om ze te doneren via externe platforms, zoals voedselbanken. Dit stelt retailers in staat om op verschillende manieren bij te dragen aan de strijd tegen voedselverspilling.

Zie ook
AI in het warehouse: tips en tricks om het magazijn te verslimmen

De succesvolle implementatie van het nieuwe platform bij Monoprix, een grote Franse retailer met 250 locaties, benadrukt de potentiële impact van deze technologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven