Artificial Intelligence binnen voorraadbeheer: dit gebeurt er al en dit levert het op • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Artificial Intelligence binnen voorraadbeheer: dit gebeurt er al en dit levert het op


Kunstmatige intelligentie raakt steeds meer verweven in al onze dagelijkse bezigheden. Ook binnen het vakgebied voorraadbeheer dat steeds complexer wordt, lijkt kunstmatige intelligentie van grote waarde. Voorraadexpert Steven Pauly van Slimstock legt uit wat de kracht is van AI en hoever we al staan met de toepassingen binnen voorraadbeheer.

Voorraadbeheer is het vakgebied dat zich bezig houdt met het optimaliseren van voorraden. Je kan voorraadbeheer zien als het in stand houden van een ecosysteem van voorraden. Ik bedoel hiermee dat voorraden ontstaan en evolueren door de interactie van allerlei variabelen. Denk aan levertijden, service levels, de klantvraag en voorraadgerelateerde kosten. Voorraadbeheer is het proces waar beslissingen worden genomen op basis van al deze variabelen. Voorbeelden van zulke beslissingen zijn hoeveel je van een artikel moet bestellen of hoe je de voorraad verdeelt over voorraadpunten.

Complexiteit

Voorraadbeheer is een vak waar veel studie naar is gedaan en waarin het rationeel denken sterk aanwezig is. Zo is er talloze literatuur over hoe je nu rationeel nadenkt over voorraden, rekening houdend met de eerder genoemde basisvariabelen. Door zaken als e-commerce, globalisering en de evolutie van de consumentenmarkt is de complexiteit van het vak zodanig toegenomen dat het menselijke, rationeel denken niet altijd toereikend is. De complexiteit van onze professionele wereld groeit exponentieel, want het aantal variabelen die de nodige voorraad beïnvloedt blijft groeien: in aantal maar ook in onzekerheid.

Zie ook
Hoe slim voorraadbeheer personeelstekort in het warehouse kan verlichten

Premium artikel

Je wilt een   Premium   artikel lezen.

  • Log in als abonnee
  • Abonneer om direct onbeperkt   Premium   artikelen te lezen

Onbeperkt   Premium   artikelen lezen voor €3,62 per maand

– Onbeperkt   Premium   artikelen lezen op warehousetotaal.nl

– Alle edities van Warehouse Totaal digitaal lezen voor € 12,12 per maand

Direct abonneren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven