TLN en EVO blij met ecocombi België • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

TLN en EVO blij met ecocombi België


TLN en EVO hebben zich tevreden getoond met het bericht dat het inzetten van ecocombi’s in België een stap dichterbij is gekomen. De Belgische regering zal naar verwachting instemmen met een verzoek van Vlaanderen om proeven met ecocombi’s toe te staan.

De nieuwe minister van Mobiliteit in België, Yves Leterme, heeft laten weten voorstander te zijn van proefprojecten met ecocombi’s en een positief antwoord te zullen voorbereiden. Het proefproject met ecocombi’s gaat waarschijnlijk een half jaar duren. Daarna volgt een evaluatie. De combinaties gaan rijden in Vlaanderen. Het Vlaamse Parlement heeft hiervoor eerder al toestemming gegeven.

Nederland
Het Nederlandse bedrijfsleven zal de Belgische proef met grote belangstelling volgen. TLN en EVO verwachten dat de proef succesvol zal zijn en er vervolgens toe zal leiden dat op termijn ook Nederlandse ecocombi’s in België worden toegelaten. De voordelen van dit innovatieve voertuigconcept zullen dan nog beter tot hun recht komen. TLN en EVO zeggen daarom graag hun expertise op dit gebied aan Belgische overheid en vervoersorganisaties ter beschikking te stellen. 

Aanzienlijke besparing
Ecocombi’s kunnen meer lading meenemen dan reguliere combinaties. Bij vervoer van dezelfde hoeveelheid lading is daardoor een aanzienlijke besparing op ritten en voertuigkilometers mogelijk. Dat biedt behalve economische ook maatschappelijke voordelen op het gebied van milieu en veiligheid. Twee eerdere proeven met ecocombi’s in Nederland zijn zeer succesvol verlopen. Beide proeven hebben aangetoond dat ecocombi’s grote voordelen bieden voor het milieu, logistiek, de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid. De inzetmogelijkheden voor ecocombi’s zijn sinds 1 november 2007 in Nederland verder verruimd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven