Ga naar hoofdinhoud

Tekort aan pallets zorgt voor bier problemen


Pallettekorten veroorzaakt door de aanhoudende wereldwijde vrachtcrisis hebben gevolgen voor grote en kleine brouwers in Australië.

De prijzen van pallets zijn al geruime tijd extreem hoog en de beschikbaarheid laat ook te wensen over. Ook in Australië. Bierbrouwers daar hebben te kampen met tekorten aan pallets. Gevolg is dat de logistiek achter het gerstenat steeds ingewikkelder wordt.

Supply chain issues

Dat meldt Brews News. De schaarste aan pallets is het gevolg van verzend- en logistieke problemen, die hebben geleid tot het aanleggen van goederen in meerdere industrieën, waardoor pallets in magazijnen over de hele wereld vast komen te zitten.

Prijs hardhout wereldwijd

Het probleem is ook verergerd door een wereldwijd hardhouttekort dat de productie van nieuwe voorraad beïnvloedt, en het lijkt erop dat het tekort aan pallets brouwers van elke omvang treft. “We hebben prioriteit gegeven aan de productie van onze best verkopende verpakkingsformaten als reactie op het nationale tekort aan hardhouten pallets en andere uitdagingen in de toeleveringsketen”, aldus een woordvoerder van bierbrouwer Lion.

Pallets retour

CHEP, eigendom van Brambles, is een van de grootste leveranciers van pallets in het land. Het bedrijf laat Brews News weten: “De voorraad opgeslagen op pallets in magazijnen in heel Australië blijft op een historisch hoog niveau, net als de vraag van klanten naar pallets. “Met de afname van het aantal retourzendingen van pallets naar onze CHEP-servicecentra, zijn we op dit moment niet in staat om de klanten volledige bevoorrading te bieden.” Het bedrijf verzoekt klanten om overtollige pallets terug te sturen naar CHEP-distributiecentra en samen te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven