Supply chain problemen kost speelgoedmaker Hasbro tientallen miljoenen euro’s • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Supply chain problemen kost speelgoedmaker Hasbro tientallen miljoenen euro’s


Wereldwijde distributieproblemen door tekorten aan zeecontainers en verstoringen bij havens heeft De Amerikaanse speelgoedmaker Hasbro, bekend van bijvoorbeeld Monopoly en My Little Pony, in het derde kwartaal miljoenen euro’s gekost.

Vanwege vertragingen bij de levering van sommige speelgoedspullen liep het bedrijf 100 miljoen dollar aan omzet mis, omgerekend 86 miljoen euro. Die vertraging bij het verwerken van orders werd wel aan het begin van het vierde kwartaal weer grotendeels goedgemaakt.

Lees ook
Zo kun je de supply chain verbeteren

Verstoringen distributieketen

Het bedrijf stelt hard te werken om de wereldwijde leveringsproblemen het hoofd te bieden om zo te zorgen dat alles klaar is voor de feestdagenperiode. Hasbro zegt dat dit kwartaal er ook nog tegenwind kan zijn van de verstoringen in de distributieketen.
De omzet nam in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 11 procent toe naar bijna 2 miljard dollar. Daarbij deed Hasbro vooral goede zaken met bordspellen als Dungeons and Dragons en het kaartenspel Magic: The Gathering en speelgoed op basis van films en televisieseries. De nettowinst klom met 15 procent tot 253 miljoen dollar in vergelijking met een jaar eerder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven