Ga naar hoofdinhoud

Quantore breidt warehouse uit met shuttlesysteem en 30.000 bakken


Het distributiecentrum van Quantore is uitgebreid met een nieuw shuttlesysteem. De uitbreiding moet de logistiek van de leverancier in kantoorartikelen efficiënter maken.

Quatore, dat al sinds 2009 met zijn distributiecentrum in Beuningen langs de A73 zit, heeft zijn warehouse verrijkt met een OSR shuttle evo van Knapp, hetzelfde systeem dat ook Zalando in zijn geautomatiseerde dc in Bleijswijk heeft.

Uitbreiding warehouse

Het dc (69.000 picklocaties, jaarlijks 840.000 verwerkte orders, 24.000 artikelen op voorraad) is niet voor het eerst sinds 2009 onderhanden genomen. In 2019 werd het pand al met 11.500 m3 uitgebreid. Ook een A-frame legbordstelling, palletdoorrolstellingen en losse palletplaatsen behoren tot de material handlingsystemen.

Tweede shuttlesysteem

Daar is recent het nieuw shuttlesysteem bijgekomen, de tweede die Quantore heeft. Bij de opening in 209 werd al een OSR-32 shuttle geïmplementeerd. De nieuwe OSR-shuttle (30.000 bakken) is geschikt voor verschillende soorten kunststof bakken. Quantore heeft gekozen voor speciaal voor ontwikkelde conveyor-bakken van bakkenproducent Schiphorst Transport- en Opslagtechniek uit Deventer. Uiteindelijk is de juiste prijs-/kwaliteitverhouding doorslaggevend geweest om voor de conveyor-bakken van Schiphorst te kiezen, aldus Rick Haagsman, logistiek engineer bij Quantore.

Duurzaamheid

Quantore heeft gekozen voor bakken van gerecycled kunststof. Ook het bedrijfsproces is verduurzaamd door de investeringsen. Zo kan Quantore nu veel efficiënter bestellingen samenvoegen in één verzending, waarmee het aantal collo per zending is verlaagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven