Ga naar hoofdinhoud

Piek problematiek? Amazon pakt dat zo aan


De drukke maanden in het warehouse komen er aan. Om het piekseizoen goed door te komen, voert Amazon de druk op bij zijn leveranciers op.

Black Friday, Sinterklaas en Kerstmis staan weer voor de deur. Traditiegetrouw garantie voor extreme drukte in het warehouse en logistieke problemen. Om dat laatste voor te zijn, roept Amazon zijn leveranciers op om op tijd te leveren.

Amazon raadt externe verkopers aan om hun vakantievoorraad voor 26 oktober in het fulfillmentnetwerk van het bedrijf te plaatsen, zodat ze klaar zijn voor de grote orderpiek op Black Friday.

Werkwijze Amazon

In een bericht aan verkopers eerder deze maand zei Amazon dat de medewerkers van de fulfilmentcentra zich in oktober zullen richten op het ontvangen van zendingen om ervoor te zorgen dat ze op de juiste locaties worden geplaatst. In november en december zal het bedrijf zijn aandacht verleggen naar het verwerken van bestellingen van klanten.

“Deze tijdelijke accentverschuiving van het ontvangen van zendingen naar het verwerken van bestellingen van klanten zal zorgen voor een snellere levering en het maximaliseren van uw verkooppotentieel tijdens de feestdagen,” aldus Amazon.

In oktober beginnen ook de hogere kosten voor verkopers die gebruik maken van Amazons fulfillment services, die worden berekend en in rekening gebracht op het moment dat zendingen de magazijnen van het bedrijf verlaten. De tarieven voor het hoogseizoen gelden van 15 oktober tot 14 januari.

Verkopers die gebruik maken van Amazon Warehousing and Distribution hoeven zich dit jaar echter geen zorgen te maken over verhoogde opslagkosten tijdens de feestdagen. Het bedrijf kondigde dinsdag aan dat het de piektarieven tijdens het vierde kwartaal voor deze service afschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven