Ga naar hoofdinhoud

PGS Group koopt Den Doelder PalletsPGS Group lijft Den Doelder Pallets in. De overname versterkt haar positie in de Europese markt.

Weer een overname in de logistiek. Dit keer in de pallet business. Nam Foresco eind vorig jaar Dongen over, nu is het de beurt aan PGS en Den Doelder.

Met de overname breidt PGS haar netwerk voor het eerst naar Nederland uit. De Nederlandse palletmarkt biedt de groep groeipotentieel en is als land interessant vanwege de focus op duurzaamheid, een gunstige geografische ligging en een sterke economie.

Overname

De overname omvat een werknemersbestand van 70 mensen, alle locaties, eigendommen, productiemiddelen en de biomassacentrale. Luc Grauwet, ceo van PGS Group, garandeert de bedrijfscontinuïteit, het behoud van werkgelegenheid en een duurzame toekomst.

Jean-Louis Louvel, president en tevens stichter van de PGS Group, is enthousiast over de overname: “Schaalvergroting wordt steeds belangrijker in onze industrie. Het biedt efficiëntievoordelen en stelt ons in staat om klanten professioneel, flexibel en betrouwbaar te bedienen.”

De PGS Group telt momenteel ruim 850 werknemers en heeft vestigingen in acht landen. Nederland wordt nu ook aan dit portfolio toegevoegd. Deze stap benadrukt opnieuw de ambitie om te blijven groeien en evolueren.


De beslissing om te verkopen was voor Christian Den Doelder dan ook enigszins beladen. “In onze familiegeschiedenis heeft mijn grootvader het bedrijf ook verkocht omdat hij wist dat het gunstig was, en later werd het door mijn vader weer teruggekocht. We streven altijd naar het beste voor het bedrijf.” De CEO van Den Doelder Pallets, is terecht trots op waar het bedrijf nu staat, maar gelooft erin dat de PGS Group met zijn hoge duurzaamheidsambities het bedrijf naar een volgend niveau zal tillen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven