Panattoni bouwt tweede distributiecentrum in Heerlen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Panattoni bouwt tweede distributiecentrum in Heerlen


Panattoni heeft binnen een jaar een tweede locatie in Heerlen aangekocht. Het huidige pand wordt gesloopt om een spiksplinternieuw distributiecentrum te bouwen.

Panattoni maakt werk van Nederland. Na het recent aangekondigde dc in Almelo is nu Heerlen opnieuw aan de beurt.

De vastgoedontwikkelaar heeft in Zuid-Limburg zijn tweede ontwikkellocatie aangekocht. Het betreft een operationeel bedrijfsgebouw aan Beitel 15, tegenover het reeds in aanbouw zijnde project aan de Beitel 80.

Nieuwbouw distributiecentrum

De huidige opstallen zullen nog geruime tijd door verschillende huurders in gebruik blijven. Later zal Panattoni tot sloop en herontwikkeling overgaan. Het is voor het eerst dat Panattoni een acquisitie van een nog langdurig lopende exploitatie doet in Nederland.

Centrale ligging warehouse

Het toekomstige distributiecentrum heeft een strategische ligging binnen de regio Zuid-Limburg en het Duitse- en Belgische achterland. Grote steden als Luik, Düsseldorf, Aken en Keulen liggen binnen 30-50 minuten rijafstand. Deze strategische ligging betekent dat een grote demografisch groep van circa 4,5 miljoen inwoners in de omgeving van het distributiecentrum woont en werkt.

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: “Het is een perfecte aanvulling op het project dat wij in 2021 zijn gestart op Beitel 80. Deze tweede aankoop is voor Panattoni belangrijk omdat er in deze regio van Limburg beperkte beschikbaarheid is aan gronden voor de ontwikkeling van een distributiecentrum. Dit zal, na onze projecten in Wessem en Roermond, ons vierde project in Limburg zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven