Panattoni ontwikkelt distributiecentrum van 55.000 m2 in Almelo • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Panattoni ontwikkelt distributiecentrum van 55.000 m2 in Almelo


Panattoni Nederland heeft een kavel van ruim 8 hectare aangekocht op XL Businesspark Twente. De vastgoedontwikkelaar ontwikkelt op de plek een multi client distributiecentrum.

XL Business Park Twente in Almelo krijgt er weer een groot distributiecentrum bij. Op hetzelfde terrein waar Kees Smit tuinmeubelen zijn nieuwe dc bouwt, ontwikkelt Panattoni een warehouse van 55.000 m2.

Cijfers warehouse

Het toekomstige distributiecentrum krijgt 48 laaddocks, 4 overheaddeuren, 397 parkeerplaatsen, een vrije hoogte van 12,20 meter en zonnepanelen op het dak. Het multi client dc krijgt het BREEAM Very Good” label.

Multimodaal

“Panattoni Park Twente” zoals het warehouse wordt genoemd blinkt volgens de ontwikkelaar uit vanwege de multimodale bereikbaarheid. bereikbaar via spoor, water en weg. Het bedrijventerrein heeft een eigen terminal (Combi Terminal Twente) en ligt vlakbij de A35 en de A1. Düsseldorf en Keulen liggen op 130 en 230 kilometer afstand. Ook is er een aansluiting op het openbaar vervoer in de directe omgeving.

Jeroen Gerritsen, algemeen directeur Panattoni Nederland: “Onze visie is om een portefeuille op te bouwen verspreid over heel Nederland. Daarbij is Business Park Twente qua locatie een goede hub voor onze (nationale- en internationale) huurders naar het achterland in Duitsland en aanvoer vanuit Amsterdam en Rotterdam.

Jan Geerdink, directeur van XL Businesspark Twente is blij met de komst van Panattoni: “Eens temeer een bewijs dat Twente met haar multimodale ontsluitingen een logistieke hotspot is. Een prachtige toevoeging aan de geweldige bedrijven die al op het XL Businesspark  gevestigd zijn.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven