Nieuwe cao voor stakende magazijnmedewerkers van Etos • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe cao voor stakende magazijnmedewerkers van Etos


De staking bij het distributiecentrum van Etos in Beverwijk is na anderhalve week voorlopig opgeschort. FNV Handel heeft met Etos afspraken gemaakt over een nieuwe cao met een aantal loonsverhogingen, zo laat de vakbond weten op de eigen website. 

Loonsverhoging

Met terugwerkende kracht ontvangen de medewerkers over 2019 opgeteld alsnog een loonsverhoging van 4 procent, met in december 2020 nogmaals 2,75 procent.

FNV-leden moeten nog stemmen

FNV-bestuurder Ali Aklalouch is ‘ongelooflijk trots’ op de magazijnmedewerkers die ‘voor zichzelf’ zijn opgekomen: “Zij zetten hun staking door en gaven niet op. Dat is de directie ook gaan inzien en ze kwamen met betere voorstellen voor fatsoenlijke loonsverhogingen, waarmee er een goede inhaalslag is gemaakt. De afspraken voor de nieuwe cao gaan we aan de leden van FNV Handel voorleggen, want zij hebben het laatste woord.”

De nieuwe cao loopt van 1 juni 2019 tot 1 april 2021 en heeft een looptijd van 22 maanden. De cao is pas een feit na instemming van de vakbondsleden. De loonsverhogingen voor 2019 zijn in twee delen geknipt: per juni 1,75 procent en per december nogmaals 2,25 procent.

‘Pure winst’

In december 2020 volgt een volgende verhoging van 2,75 procent. Ook zijn de eerder voorgestelde verslechteringen van tafel, zoals het inleveren van vier ADV-dagen. Aklalouch: “Voor het eerst sinds 2018 is er weer een cao-resultaat voor de medewerkers. Dat is pure winst en een goede basis voor vervolgafspraken in 2021.”

Lege schappen

Het dc van Etos in Beverwijk bevoorraadt alle Etos-winkels. Er werken meer dan 200 medewerkers, die al jarenlang op rij nauwelijks loonsverhoging kregen. Daarom begonnen zij met staken op 19 december tot en met donderdag 2 januari, negen stakingsdagen in totaal.

In de Etos-winkels zijn de schappen behoorlijk leeg, schrijft FNV. De staking wordt opgeschort, totdat de leden zich over het cao-resultaat hebben uitgesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven