Lidl opent nieuw distributiecentrum: de eerste beelden • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Lidl opent nieuw distributiecentrum: de eerste beelden


Supermarktketen Lidl heeft vanmiddag in Almere haar nieuwste duurzame distributiecentrum officieel geopend van ruim 54.000 m2 .

Lidl, dat zijn eigen rederij wil opzetten, heeft er weer een nieuw warehouse bij. Donderdag werd het nieuwe dc in Almere officieel geopend.

Duurzaamheid

Naast de grootte van het distributiecentrum, maakt ook het duurzame karakter van het pand deze bouw bijzonder. Zo liggen er bijna 7.000 zonnepanelen op het dak, wordt er geen aardgas verbruikt, is alle verlichting 100% LED en krijgt het pand het BREAAM 5 sterren outstanding certificaat. In de toekomst kan dat aantal eventueel nog worden uitgebreid.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van 100% groene- stroom en energie en wordt al het regenwater gebruikt voor de toiletten en de beregening van de groenvoorziening. Andere duurzame voorzieningen zijn de door bewegingscensoren aangestuurde ledverlichting en de oplaadpunten voor elektrische auto’s en vrachtwagens.

Vanuit deze locatie worden straks zo’n 70 filialen in de regio Noord-Holland, Flevoland en een deel van Utrecht bevoorraad en biedt het distributiecentrum een werkgelegenheid aan zo’n 300 mensen.

Logistiek strategisch en toekomstgericht

Vanwege de centrale ligging in Nederland heeft Lidl gekozen om het nieuwe distributiecentrum op bedrijvenpark Stichtsekant in Almere te bouwen. Het bedrijvenpark Stichtsekant maakt onderdeel uit van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde. Vanuit Almere kan Lidl efficiënter invulling geven aan de logistiek van haar organisatie. Bovendien investeert Lidl op duurzame wijze in de verdere groei van de organisatie in Nederland, stelt het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven