Leen Menken breidt uit met een nieuw vrieshuis • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Leen Menken breidt uit met een nieuw vrieshuis


Leen Menken Foodservice Logistics start vandaag met de bouw van een nieuw vrieshuis tegenover het bestaande distributiecentrum in Zoetermeer.

Leen Menken, onderdeel van bPost net als Active Ants, heeft het startschot gegeven voor de bouw van een warehouse op bedrijventerrein Lansinghage in Zoetermeer.

In dit nieuwe pand kan Leen Menken voorlopig de groeiende vraag van leveranciers naar geconditioneerde fulfilment, in combinatie met actief geconditioneerde distributie, blijven faciliteren. Hierbij ligt de focus op rechtstreekse distributie naar bedrijven (horeca) en consumenten.

In 2021 heeft de aanzienlijke groei van zowel bestaande als nieuwe klanten alle capaciteit van het Zoetermeerse bedrijf opgeslokt. “Met deze uitbreiding wordt de capaciteit van Leen Menken bijna verdubbeld. Naast een natuurlijk koelmiddel wordt het dak volledig voorzien van zonnepanelen en wordt aanvullend windenergie als energiebron gebruikt. De CO2 uitstoot zal daarmee volledig neutraal zijn”, aldus Lucas Roskam, algemeen directeur van Leen Menken. Naar verwachting is het nieuwe pand eind 2022 operationeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven