Ga naar hoofdinhoud

Belgische kapitaalinjectie voor Active Ants


Active Ants heeft in Belgische pakketvervoerder Bpost een “strategische investeerder” gevonden om “kwalitatief te groeien in cross border e-commerce logistiek.” Bpost komt daarmee in 1 klap in bezit van de meerderheid aan aandelen van het e-fulfilment-bedrijf. De dagelijkse leiding blijft in handen van de directie met Jeroen Dekker en Jean Lahaye. 

Om door te kunnen groeien en te blijven investeren in innovaties zocht Active Ants zocht naar nieuw kapitaal. Eerder dit jaar nam het bedrijf de grootste Autostore van de Benelux in gebruik waarmee het de capaciteit meer dan verdubbelde. Die sterke groei kenmerkt het bedrijf zelf als ”onstuimig”. Bij het hoofdkantoor en warehouse in Nieuwegein zijn op dit moment in totaal 179 werknemers in dienst. In 2012, bij de oprichting van het bedrijf waren dat er nog 25. Om met behoud van kwaliteit door te groeien gaat Active Ants in zee met de Belgische postoperator. Het personeel van Active Ants staat volgens Jeroen Dekker enthousiast tegenover de overname. Vooral omdat er na de onstuimige periode nu een stabielere (financiele) situatie aanbreekt.

Links Lahaye, rechts Dekker

Zonder daarvoor vrijheid in bedrijfsvoering in te leveren, blijven Dekker en Lahaye verantwoordelijk voor alle activiteiten en ondernemingen namens Active Ants. Hun aandeel is het bedrijf blijft met de kapitaalinjectie ongeveer 40 procent. Volgens de oprichters is Bpost als stabiele investeringspartner een partij die hen naar “een volgende fase kan helpen.” Bpost kan zorgen voor een introductie op de Belgische markt en voor de organisatie van Europese aanvoer.

“We hebben gezocht naar een partij die echt wat kan toevoegen, meer dan alleen geld. Kennis, het netwerk en de financiële slagkracht van Bpost stelt ons in staat om fors door te groeien in cross border e-fulfilment met behoud van een goede kwaliteit. We zijn zeer verheugd dat we nu zo’n sterke, strategische investeerder aan boord hebben.”

• Jeroen Dekker, Managing partner bij Active Ants.

 

 

Bpost overnames
De kernactiviteit van Bpost is de ophaling, sortering, transport en uitreiking van brieven en pakjes. Iedere dag bezorgen bpost medewerkers 8,1 miljoen brieven en 190.000 pakjes aan 4,7 miljoen gezinnen in België. In 2017 realiseerde Bpost meer dan 3 miljard euro aan inkomsten. Eerder dit jaar nam het Belgische bedrijf de Zoetermeerse food-distrubiteur Leen Menken over en nam het een belang in, in het bezorgnetwerk van De Buren uit Hengelo. In 2016 werd Dynalogic door Bpost ingelijfd, waardoor het ook over het specialisme van last mile bezorgingen beschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven