Kion breidt batterij business uit voor intern transport • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Kion breidt batterij business uit voor intern transport


Kion Battery Systems GmbH (KBS) breidt zijn productiefaciliteit uit in Karlstein. De expansie moet het gebruik van lithium ion in mobiele magazijnsystemen vergroten.

Het gebruik van lithium ion in het warehouse is al jaren bezig met een opmars. Kion zet nu extra vaart achter deze  innovatie door de uitbreiding van batterijproductie. Kion Battery Systems, een samenwerkingsverband tussen KION GROUP AG en BMZ Holding GmbH, heeft nu officieel een tweede productielijn in gebruik genomen voor de productie van 24-volt batterijen, die worden gebruikt in mobiele magazijnbehandelingsapparatuur.

Productiecapaciteit voor de EMEA-regio

De wereldwijde intralogistieke groep en de fabrikant van lithium-ionsysteemoplossingen hebben in de zomer van 2019 KION Battery Systems opgericht om lithium-ionbatterijen voor industriële vrachtwagens te produceren. Het doel van KBS is om zijn lithium-ion productaanbod en productiecapaciteit voor de EMEA-regio duurzaam uit te breiden. Dit moet het mogelijk maken om optimaal te voldoen aan de snel groeiende vraag naar lithium-ion batterijsystemen in de intralogistieke en magazijntechnologie-industrie.

Duurzaamheid

“Onze moderne lithium-ion-trucks vormen de basis voor hulpbronnenbesparende intralogistiek. Met de toevoeging van een tweede productielijn zetten we nu de volgende cruciale stap naar een duurzame toekomst in onze rol als een van de toonaangevende leveranciers”, aldus Rob. Smith, CEO van KION GROUP AG, bij de inhuldiging van de tweede productielijn.

Dankzij de toevoeging van een tweede productielijn heeft de KBS-fabriek nu een capaciteit om 30.000 batterijen per jaar te produceren.

Recycling Li-ion-technologie

Naast de batterijproductie, boekt de R&D-afdeling van KBS aanzienlijke vooruitgang in het ontwikkelen van concepten voor het reconditioneren van lithium-ionbatterijen en de overgang van het systeem naar een tweede of zelfs derde leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven