Linde Material Handling maakt lithium-ion-portfolio compleet • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Linde Material Handling maakt lithium-ion-portfolio compleet


Vanaf nu zijn ook de grootste Linde elektrische heftrucks met een hefvermogen van zes tot acht ton verkrijgbaar met lithium-ion batterij. Dit geeft klanten van Linde Material Handling de keuze tussen loodzuur batterijen en lithium-ion batterijen voor alle elektrische heftrucks en voor bijna het gehele assortiment magazijntrucks. Hiermee is er een compleet assortiment met lithium-ion.

Linde Material Handling is vier jaar geleden met de pallettrucks gestart en sinds 2017 is er voor bijna alle elektrisch aangedreven Linde-series tot vijf ton hefvermogen, de mogelijkheid voor een variant voorzien van een lithium-ion batterij. Linde Material Handling vult nu de laatste gaten in het productassortiment op, onder meer met elektrische heftrucks met een hefvermogen van acht ton. “Er zijn maar weinig fabrikanten die überhaupt elektrische heftrucks aanbieden met dit hefvermogen”, benadrukt Björn Walter, productmanager voor heftrucks bij Linde Material Handling. “Daarom zijn we er trots op nu ook voor deze zware heftrucks een totaaloplossing bestaande uit lithium-ion batterij en lader te kunnen aanbieden. Hier zijn met name de voordelen van de technologie in het bijzonder merkbaar, zoals een langere inzetbaarheid en de batterij hoeft niet gewisseld te worden.”

Performance-verbetering

Alle modellen van de serie kunnen worden voorzien van een krachtige 90-volt-lithium-ion batterij, die over een capaciteit van bijna 120 kWh beschikt. Daarbij worden opladers van 9 kW, 17 kW en 30 kW aangeboden, afhankelijk van hoe snel het (tussentijds) laden van de gebruikte batterij moet gebeuren. Dankzij de lithium-ion batterij maken de onderhoudsvrije draaistroommotoren de heftruck met en zonder last sneller, tot een rijsnelheid van 20 km/u. Dat is een duidelijk pluspunt in vergelijking met de loodzuur modellen. Dit gaat met een bijbehorende performance-verbetering gepaard.

Temperatuurongevoelig

Daarnaast is de zware heftruck met lithium-ion batterij heel robuust, niet in de laatste plaats op het gebied van heersende omgevingstemperaturen. De 90-V apparaten werken zowel in vorstgevoelige omgevingen als in industriële omgevingen met hoge thermische belastingen. De lithium-ion batterij wordt, in tegenstelling tot de loodzuur batterij, niet warm en maakt de anders gebruikelijke, soms urenlange pauzes voor het koelen van de batterij, overbodig.

Geen wisseling nodig

En nog een ander voordeel van de lithium-ion-technologie komt bij de grote tonnages van zes tot acht ton in het bijzonder naar voren. De batterij die niet meer gewisseld hoeft te worden. “Een loodzuur batterij in deze zware heftrucks weegt ongeveer drie ton en moet bijvoorbeeld met behulp van een heftruck worden gewisseld”, zegt productmanager Björn Walter. “Dat kost niet alleen tijd en geld, maar brengt ook tal van risico’s met zich mee, bijvoorbeeld een medewerker die zich verwondt of schade aan de batterij of het voertuig.”

Minder emissies, meer duurzaamheid

Bovendien leveren lithium-ion batterijen een bijdrage aan meer duurzaamheid. Want ze produceren minder CO2-emissies in vergelijking met heftrucks met een loodzuur batterij en dieselaandrijving. Hoeveel kan met behulp van de Li-ion-calculator van Linde MH voor iedere toepassingssituatie precies worden berekend. En ook bij de andere emissies komt de lithium-ion batterij beter uit de bus. Tijdens het laden ontstaan geen schadelijke batterijgassen die moeten worden afgezogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven