Hoe voorraadbeheer het ergste personeelstekort kan oplossen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hoe voorraadbeheer het ergste personeelstekort kan oplossen


Voorraadbeheer als oplossing tegen het personeelstekort. Het klinkt onwerkelijk, maar slimme planning kan wel degelijk bijdragen het probleem te verlichten. Peter Bocken van Slimstock, expert op het gebied van voorraadoptimalisatie, geeft een aantal concrete tips.

Vanuit Slimstock hebben we niet de pretentie dat we de structurele mismatch op de arbeidsmarkt oplossen, maar we kunnen de pijn wel flink verzachten: door in de planning van de voorraad expliciet rekening te houden met beperkte capaciteit!

Het meest prangende tekort zie je momenteel bij magazijnmedewerkers en winkelpersoneel dat schappen bevoorraadt. De gevolgen hiervan zijn voor iedereen zichtbaar: zendingen kunnen niet op tijd worden verstuurd en de beschikbaarheid van artikelen in webshops en winkels laat te wensen over.

Vanuit voorraadbeheer heb je de volgende knoppen waaraan je kunt draaien om de pick- en vulcapaciteit die wél beschikbaar is, zo goed mogelijk te benutten: Orderregels verdikken, Pick-/vulorders ‘balancen’, Anticiperen op piekbehoefte.

Lees het hele artikel volgende week (exclusief voor abonnees) vanaf 5 april op Warehouse Totaal.nl. Nog geen abonnee: bekijk de (digitale) opties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven