Ga naar hoofdinhoud

Het nieuwe distributiecentrum van Kees Smit


Kees Smit Tuinmeubelen heeft een nieuw distributiecentrum gebouwd op het XL Businesspark Twente in Almelo. Op het logistiek bedrijvenpark aan de snelweg A35 heeft het bedrijf op een stuk grond ter grootte van ongeveer negen voetbalvelden een distributiecentrum van 30.000 vierkante meter geplaatst. De totale logistieke voeroppervlakte inclusief twee mezzanines bedraagt 85.000 vierkante meter.

Het warehouse is de centrale, logistieke spil van de tuinmeubelenspecialist. Letterlijk. Het bedrijf had voorheen acht kleine magazijnen in en rondom Almelo. Sinds september 2021 zijn ze geïntegreerd in het XL-fulfilment dc in Almelo. Arnold van der Meer, supply chain manager Kees Smit Tuinmeublen: “Op dit moment hebben we nog twee externe warehouses operationeel die dienen als bulk opslag. Van hieruit bevoorraden we het centrale fulfilment center. Dat doen we omdat we alles op voorraad willen hebben. Snel leveren is immers onze business. De klant kan niet drie maanden wachten op zijn tuinset want dan is de zomer voorbij.”

Hef-, reach-, en pallettrucks domineren het magazijn. “Natuurlijk hebben wij ook gekeken naar automatisering, maar onze goederen en operatie leent zich er niet voor. Ook omdat onze business een piektijd heeft van pakweg vier maanden. Dat wil niet zeggen dat Van der Meer en zijn team niet open staan voor verbeteringen.

Lees binnenkort het hele artikel online als abonnee. Voor €3,62 per maand kan het al

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven