Ga naar hoofdinhoud

FOTO’S | Groot nieuws Kees Smit: nieuwbouw gaat toch van start


Na een lange aanloopperiode, met onder andere een vertraging door de stikstofcrisis, gaat midden in de coronacrisis de nieuwbouw van Kees Smit Tuinmeubelen toch van start.

Onzekere periode

Toen Nederland met COVID-19 geconfronteerd werd, was er veel onzeker. Naast zorgen om de gezondheid, nam ook bij Kees Smit Tuinmeubelen de onzekerheid toe. Die onzekerheid had betrekking op het al dan niet openblijven van de Experience Stores XXL, het garanderen van de veiligheid voor de medewerkers en bezoekers, maar ook op de vraag hoe consumenten zich zouden gedragen. 

“Corona maakt het lastig om te ondernemen”, zegt algemeen directeur Henk Smit. “De toekomst blijft onzeker omdat niemand weet wat er gaat gebeuren en hoe het virus zich verder verspreidt en ontwikkelt. Gelukkig hebben wij, in onze branche, mogen ervaren dat veel consumenten het afgelopen seizoen hebben geïnvesteerd in hun tuin. Maar ook voor ons blijft het desondanks spannend wat de komende tijd gaat brengen.”

Op 5 mei brak er brand uit in het magazijn van Kees Smit Tuinmeubelen in Vroomshoop. Juist daardoor is de noodzaak voor nieuwbouw nog groter geworden, aldus Smit: “Daarom ben ik extra blij dat we kunnen melden dat we deze week van start gaan met onze nieuwbouw op het XL Businesspark, een project waarmee we een paar jaar geleden al zijn gestart.”

Te groot gedroomd

Smit: “Wij geloven in ons concept en hebben ondanks alle onzekerheden vertrouwen in de toekomst. Wel ben ik me er gedurende het proces van bewust geworden dat dit grote trajecten zijn. Het droompand, waarin we ons dc, de kantoren én de Experience Store XXL samenbrengen onder één dak, is voor nu dan ook te groot gedroomd. Ondanks dat er een vergunning is afgegeven voor het gehele traject, kiezen we ervoor om de bouw op te splitsen in twee fases. Daarbij heeft de bouw van het dc met een kantoorfunctie voor de kantoren die nu aan Twentepoort Oost gevestigd zijn, de hoogste prioriteit. Dit maakt dan ook onderdeel uit van de eerste fase.”

“Doordat we onze tuinmeubelen uit voorraad leveren hebben we, om de snelle groei te kunnen blijven faciliteren, vaak moeten uitbreiden qua opslagruimte op andere locaties. Dit is logistiek gezien niet optimaal. Voor onze logistieke medewerkers is het fijn dat ze straks vanuit één centraal punt kunnen werken. Het grootste voordeel hiervan is dat onderling transport tussen de vele magazijnen niet meer nodig is. Hierdoor kunnen we slagvaardiger werken en de groei faciliteren. Dit stelt ons in staat om steeds een stapje verder te gaan in de klantbeleving.”

Fase twee

Smit vervolgt: “Voor wat betreft de tweede fase twee heb ik mij het afgelopen jaar ook gerealiseerd hoe goed we met de Experience Store XXL op de huidige locatie zitten. De noodzaak om deze te verplaatsen is nu dan ook minder groot. In de aankomende jaren nemen we een besluit over deze tweede fase. Dit betekent dat de Experience Store XXL in Almelo voorlopig aan de Ambachtstraat gevestigd blijft.”

Ontwerp dc en kantoren

Het dc heeft een footprint van 30.000 m2. Door middel van stellingen en vloeren wordt een effectieve opslagcapaciteit van circa 85.000 vierkante meter gecreëerd. De 32 laad- en losdocks in het dc zijn flexibel in te zetten voor de ontvangst en de verzending van tuinmeubelen. Aan de zijkant van het pand bevindt zich een afhaalgebied. Hier komen tevens de parkeerplaatsen voor de medewerkers en de bezoekers. Het kantorendeel (ruim 1800 vierkante meter) bestaat uit twee verdiepingen. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het pand (vanaf de A35 gezien). Aangezien het pand een retailbestemming heeft, rijden de bezoekers via een eigen aansluiting af- en aan.

Afgelopen week is het definitieve ontwerp digitaal aan de medewerkers gepresenteerd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven