Geodis stort zich op e-commerce en opent dc in Oberhausen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Geodis stort zich op e-commerce en opent dc in Oberhausen


Logistiek dienstverlener Geodis krijgt een warehouse in Oberhausen. Het pand van 40.000 vierkante meter wordt gebouwd door de Engelse vastgoedontwikkelaar SEGRO en er kunnen vanaf komende zomer ongeveer vijfhonderd mensen aan het werk.

Geodis stort zich op e-commerce

Geodis staat in de top acht van logistiek dienstverleners ter wereld. Men houdt zich bezig met onder meer distributie, weg-, lucht- en zeevracht, groupagevervoer en reverse logistics. Geodis heeft in 120 landen meer dan 30.000 werknemers en het hoofdkantoor staat in Capelle aan den IJssel.

Geodis, dat ook vestigingen heeft in Almere, Amsterdam, Antwerpen, Enschede, Rotterdam, Venlo en Venray, gaat het distributiecentrum in Oberhausen gebruiken voor het afwikkelen van online bestellingen. Zes van de veertien dc’s van Geodis in Duitsland zijn straks gespecialiseerd in e-commerce.  

E-commercemarkt in Duitsland groeit

Met het warehouse in Oberhausen speelt Geodis in op de groei van de e-commercemarkt in Duitsland. Zo werd er in 2018 voor 63 miljard euro via webwinkels verkocht, een toename van ongeveer tien procent ten opzichte van 2017. Ook in Nederland is e-commerce groot, zo blijkt uit onderstaand artikel.

“De vraag naar moderne en innovatieve logistieke concepten op dit gebied is groot. De goederen moeten immers zo snel, kosteneffectief en efficiënt mogelijk bij de klant worden afgeleverd”, reageert Thomas Kraus, de CEO van Geodis voor Noord-, Oost-, en Centraal Europa. E-commerce is ‘een van de kerncompetenties’ geworden van Geodis, legt Kraus uit: “Zowel in Duitsland als internationaal.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven