Enorme groei webshops na aanscherping coronamaatregelen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Enorme groei webshops na aanscherping coronamaatregelen


Direct na afloop van de persconferentie van minister-president Rutte van vorige week, zagen de webshops die bij Montapacking hun fulfilment hebben ondergebracht, hun omzet met maar liefst veertig procent toenemen. Binnen een uur tijd.

Deze extra toestroom van orders bleef afgelopen week doorlopen, met 36 procent vergeleken met die week daarvoor. Webshops profiteerden tijdens de hele coronaperiode al enorm van het massale thuiswerken.

Montapacking: 1.100 webshops

In de afgelopen zes maanden zagen zij hun omzet dan ook hard toenemen. Montapacking zelf groeide in die periode naar 1.100 webshops, door in recordtijd liefst 450 webshops aan te sluiten en hun voorraden en fulfilment volledig over te nemen. Een ware uitdaging, naast die van de enorme groei van haar bestaande klanten.

Thuiswerken, minder reistijd

Edwin van der Ham, directeur van Montapacking: “Webshops die hun logistieke toeleverketen voor elkaar hebben en door onze systemen worden geattendeerd op hun voorraden en omloopsnelheid, hebben volop geprofiteerd van het thuiswerken.”

Het blijkt dat consumenten vooral overdag meer bestellen, doordat privé en werk meer met elkaar verweven zijn tijdens het thuiswerken. Daarnaast heeft het thuiswerken ook nog als voordeel dat bezorgers van pakketjes gemakkelijker overdag terecht kunnen.

Hierdoor is de kans op een succesvolle aflevering door onze vervoerders veel hoger. Dit is fijn voor onze vervoerders, maar heeft ook als positief gevolg dat het totale retourenpercentage ten gevolge van mensen die niet thuis zijn verder daalt.

Ruim 30 procent stijging verwacht

“Onze AI-systemen voorspellen ook voor maandagavond weer een grote piek, dus die verwachten waarschijnlijk weer een toespraak van onze minister-president”, aldus Van der Ham. “Maar daar hebben we al op ingegrepen. We gaan niet klakkeloos met die automatische voorspellingen om. We zoeken namelijk continu naar de optimale combinatie tussen razendsnelle AI-berekeningen en onze ervaren logistieke specialisten.”

“Wel significant is, dat onze AI-systemen voor de komende 2 tot 3 thuiswerk-weken een extra stijging ten opzichte van vorige week verwachten van ruim 30%. Deze verwachting  is een gemiddelde over alle bij ons aangesloten 1.100 webshops.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven