DSV noteert forse omzet- en winstgroei • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DSV noteert forse omzet- en winstgroei


DSV heeft een goed jaar achter de rug. Zowel de omzet als het bedrijfsresultaat groeide met dubbele cijfers.

DSV, dat vorig jaar is gestart met het automatiseren van zijn warehouses wereldwijd, heeft een prima jaar achter de rug. Ondanks de wereldwijde supply chain verstoringen en recordhoge vrachttarieven wist de Deense logistieke dienstverlener forse groei te realiseren.

Cijfers DSV

DSV rapporteert een omzetgroei van 59% (182,3 miljoen DK/28 miljard dollar) en een groei van het bedrijfsresultaat van 71% (16,2 miljoen DK/2,5 miljoen dollar) voor 2021. Alle drie de business areas – Air & Sea, Road en Solutions droegen bij aan de groei.

Vooruitzichten voor 2022

De vooruitzichten voor 2022 gaan uit van een wereldwijde economische groei van rond de 4% en vergelijkbare groeiniveaus in de transportmarkten. DSV verwacht dat de huidige situatie met congestie, krappe capaciteit en hoge tariefniveaus tot ver in 2022 zal voortduren. In de tweede helft van het jaar zou een geleidelijke vermindering van de congestie aantreden is de voorspelling. Ondanks alle onzekerheid verwacht DSV dat zijn EBIT uitkomt tussen de 18 en 20 miljard Deense Kronen (2,8/3,0 miljard dollar) dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven