DPD Nederland opent nieuw distributiecentrum in Goes • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DPD Nederland opent nieuw distributiecentrum in GoesDPD Nederland opent een nieuw distributiecentrum in Goes. Met het nieuwe distributiecentrum breidt DPD haar capaciteit in Nederland verder uit om de snelle groei te kunnen blijven faciliteren.

DPD blijft timmeren aan zijn logistieke capaciteit. Na de opening van een sorteercentrum in Vijfhuizen eind 2020 is het nu de beurt aan Goes.


DPD Nederland opent een nieuw distributiecentrum in Goes. Met het nieuwe distributiecentrum breidt DPD haar capaciteit in Nederland verder uit om de snelle groei te kunnen blijven faciliteren.

Het nieuwe sorteercentrum moet de groei opvangen, bovendien wordt de bezorgtijd en CO2 uitstoot van de pakketlevering in Zeeland sterk verminderd, aldus de pakketdienst.

De nieuwe locatie beschikt over een totaal vloeroppervlak van 3500 m² en een sorteermachine van ruim 250 meter lang. Het nieuwe centrum levert ruim 50 extra werkplekken op.

Duurzaamheid

DPD heeft in lijn met haar duurzaamheidsbeleid ervoor gekozen om het bestaande bedrijfspand in Goes volledig te renoveren in plaats van opnieuw te bouwen. Daarbij is het dak van het distributiecentrum helemaal voorzien van zonnepanelen.

Verwerken piekvolume

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Na de opening van depot Maastricht twee jaar geleden, openen we nu het depot in Goes. Door het openen van nieuwe depots breiden we onze capaciteit steeds verder uit om zo in te kunnen spelen op de vragen vanuit onze klanten, de markt en om de piekvolumes snel te kunnen verwerken. Daarnaast kijken we ook hoe we onze routes efficiënter kunnen plannen en hoe we onze CO2 uitstoot aanzienlijk kunnen terugdringen. Dit doen we onder andere door elektrische voertuigen in te zetten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven