Ga naar hoofdinhoud

DPD opent nieuw dc: capaciteit stijgt met 60 procent


Pakketdienst DPD opent een innovatief distributiecentrum in Vijfhuizen. Met het nieuwe dc vergroot DPD haar logistieke capaciteit naar 13,3 miljoen pakketten per jaar en speelt hiermee in op de groeiende vraag in de regio Groot-Amsterdam. De nieuwe locatie beschikt over een vloeroppervlak van ruim 11.000 vierkante meter en een sorteermachine van ruim 500 meter lang. Het nieuwe centrum levert circa 100 extra werkplekken op.

Het nieuwe dc is in samenwerking met projectontwikkelaar Goodman ontwikkeld op vier hectare grond. Het gebouw beslaat ruim 11.000m² en heeft circa 2000 zonnepanelen op het dak liggen, goed voor 648.000 watt.

Net als in de vorig jaar geopende HUB Eindhoven, wordt ook hier gebruikgemaakt van de nieuwste technologie. De hypermoderne LS-4000 CB sorter, ook wel ‘green sorter’ genoemd, is de energiezuinigste in zijn soort en heeft een rendement dat vier keer hoger ligt dan vergelijkbare sorters. Met een capaciteit van 5500 pakketten per uur biedt het ook veel flexibiliteit om pieken op te vangen.

Internationaal

DPD is in staat om verder in te spelen op de groeiende vraag en haar Predict service nog breder beschikbaar te stellen aan de ontvanger. De regio Amsterdam wordt samen met Eindhoven en Rotterdam beschouwd als een van de belangrijkste logistieke hotspots van Nederland. Door een modernisering en uitbreiding van de bestaande infrastructuur kan DPD ook in de toekomst inspelen op de toenemende vraag in de markt en brengt het internationale bestemmingen dichterbij voor verzenders en ontvangers.

Duurzame groei

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “Met het nieuwe depot zetten we de lijn voort die we met de HUB Eindhoven eerder al hebben ingezet. We kunnen meebewegen met de sterk groeiende pakketmarkt en gelijktijdig ons serviceniveau verder verhogen. We zetten ons elke dag in om aan de behoeften van verzenders en ontvangers te voorzien. Dankzij het nieuwe depot in Amsterdam borgen we onze service op het gebied van snelheid en flexibiliteit. Daarmee past depot Amsterdam volledig in de ambitie van DPD om op innovatieve wijze duurzame groei te realiseren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven