Ga naar hoofdinhoud

Dit is het nieuwe distributiecentrum van Brocacef


Brocacef heeft een nieuw distributiecentrum. Het oude pand dc in Amersfoort was te klein geworden. Het warehouse in Ede neemt deze taak nu over.

Healthcare logistics is een booming business. Om die reden verdubbelt Movianto in Oss zijn warehouse. Brocacef doet hetzelfde maar dan in Ede.

Nieuw magazijn hard nodig

Met het nieuwe distributiecentrum in Ede kan Brocacef haar klanten (farmaceutische leveranciers) nog meer ontzorgen door hun voorraad optimaal te beheren is het idee achter het nieuwe magazijn. Het opslag volume binnen Brocacef heeft in de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Hierdoor  is het huidige pand in Amersfoort te klein geworden om de voorraden van voornamelijk farmaceutische leveranciers op te slaan. Als tijdelijke oplossing wordt er nu extra magazijnruimte gehuurd en gebruik gemaakt van capaciteit van andere Brocacef distributiecentra.

15+ meter vrije stapelhoogte

Het nieuwe pand maakt een einde aan deze decentrale oplossing. In december 2022 is het door ProDelta ontwikkelde distributiecentrum  opgeleverd. Het complex omvat circa 41.120 m² magazijnruimte, 7.453 m² mezzanine en 1.792 m² kantoorruimte. De vrije stapelhoogte van 15,20 meter is een van de meest opvallende maatvoeringen. Het gebouw is gecertificeerd op het niveau BREEAM “excellent.”
 
Brocacef Groep gaat dit distributiecentrum vooral gebruiken voor de distributie van geneesmiddelen en medische producten.

Multi client distributiecentrum

Het dc in Ede is een multi client warehouse. Naast Brocacef huisvest het Unilin en Lobbes. 
Unilin Group is een internationale onderneming gericht op het gebied van interieurdesign en bouwoplossingen.  Lobbes is een online speelgoedwinkel en heeft een webshop met meer dan 25.000 verschillende speelgoedartikelen.

Bij de transacties met Lobbes en Brocacef Groep werd ProDelta begeleid door 1530 Real Estate en Zoonen Commercieel Vastgoed. De transactie met Unilin Group werd begeleid door JLL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven