Ga naar hoofdinhoud

DHL lanceert slimme verpakkingsoplossing


DHL Supply Chain biedt haar zakelijke klanten een nieuwe on-demand verpakkingsoplossing, gebaseerd op het wereldberoemde computerspel Tetris. De nieuwste techniek moet zorgen voor minder karton en minder vervoersbewegingen.

Opticarton, zo heet de nieuwe verpakkingsoplossing van DHL. De nieuwe verpakkingsoplossing moet het verpakken slimmer en duurzamer maken en daarmee de verzending.

Doos optimalisatie

OptiCarton is bedoeld om de vulvolume van bestaande, voorgeconfigureerde dozen te optimaliseren. In sommige gevallen stelt de software voor om een ​​bestelling op te splitsen in meerdere zendingen als dit voordeliger is en de ecologische voetafdruk vermindert, aldus DHL.

Zie ook
Teveel lucht in verpakkingen e-commerce blijft zorgenkindje

Reductie verzendkosten

Met OptiCarton speelt DHL niet alleen in op het huidige tekort aan verpakkingsmateriaal en kartonnen dozen. In de eerste pilottests bespaarden klanten gemiddeld 15 procent, soms zelfs tot 35 procent, aan verzendkosten. OptiCarton richt zich primair op zakelijke klanten met grote verzendvolumes, zoals e-sellers en online shops.

Reductie volume doos

Volgens de eerste berekeningen kan tot 50 procent worden bespaard op overtollige verzendruimte. Dit vermindert het aantal vrachtwagenladingen aanzienlijk, waardoor commerciële klanten kosten kunnen besparen, niet alleen met betrekking tot te grote dozen en vulmateriaal, maar ook met verzending, door onnodig transport te elimineren, stelt Alicemarie Geoffrion, President, Packaging Operations, DHL Supply Chain.

Tetris

Bovendien kan de oplossing aanbevelingen doen over of en hoe een bestelling moet worden opgesplitst om de verzendconfiguratie te optimaliseren, waardoor de oplossing bijzonder klantvriendelijk is. “Op basis van de producten, volumes en maten in kwestie suggereert de software niet alleen de optimale grootte van de buitenverpakking, maar geeft het ook individuele, visuele instructies over hoe de ruimte in de doos het beste kan worden gebruikt. Het is als een spelletje Tetris, waarbij de inhoud in het pakket effectief wordt gerangschikt om effectieve kosten- en emissiebesparingen te bereiken. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven