Ga naar hoofdinhoud

De optimale mogelijkheden van stukgoeddoorrolstellingen


Om de distributie van medicijnen te optimaliseren en tegelijk een antwoord te bieden op de snelle groei, wilde farmaceutisch groothandelaar Febelco haar distributiecentra zo efficiënt mogelijk inrichten. Het bedrijf klopte hiervoor aan bij BITO Systems. De optimale mogelijkheden van doorrolstellingen van BITO voldeden aan alle eisen. Sindsdien zijn verschillende distributiecentra van Febelco voorzien van van doorrolstellingen en legbordstellingen.

Dirk Claessens, diensthoofd technische dienst bij Febelco, legt uit: ”In het verleden kochten wij onze stellingen via een integrator. Wegens uitbreidingsplannen moesten we het stellingontwerp herzien zodat we meer konden gaan detailleren. In de praktijk ondervonden wij namelijk tekortkomingen. Wij wilden de ergonomie verbeteren en de opslagdensiteit verhogen.”

Doorrolstellingen BITO

Duurzaam & uniform
Dankzij het gebruik van doorrolstellingen liggen de artikelen makkelijker voor het grijpen. Dit levert tijdwinst op om de bestellingen klaar te maken. Het First In First Out-principe dat met de doorrolstellingen systematisch wordt gehanteerd, zorgt voor een eenvoudiger toezicht op de houdbaarheid. Door slim gebruik van de standaardmogelijkheden van het systeem, kon de opslagdensiteit sterk worden verhoogd. Claessens: ”Bij het binnenkomen worden de meeste geneesmiddelen na controle in kunststofbakjes gestoken. Een ander deel laten we in de kartonnen dozen. Na deskundige test van BITO bleek dat hun advies de cylindrische wieltjes ideaal geschikt waren voor onze dozen. En met flenswieltjes voor de kunststofbakken realiseerden we veel meer kanalen per doorrolniveau.” Door flenswieltjes toe te passen, valt het geleidingsprofiel tussen de kanalen weg waardoor er veel meer kanalen per doorrolniveau gerealiseerd kunnen worden. In totaal plaatste BITO voor de groothandelaar meer dan 1 kilometer doorrolstellingen en legbordstellingen.


”Door BITO als partner te nemen, kregen we een nieuwe kijk op de systemen en zagen we nieuwe mogelijkheden. Dankzij de ervaring van de medewerkers die samen met ons hands-on door het optimalisatieproces liepen, konden al onze wensen gerealiseerd worden. Zowel de snelheid als de productiviteit zijn sterk verbeterd. De duur tussen een bestelling en de uiteindelijke expeditie van medicijnen bij Febelco bedraagt tegenwoordig zo’n vijftien minuten.”
-Dirk Claessens, Febelco


Facts & Figures optimalisatie Febelco

  • Sneller en efficiënter orderverzamelen: tijd tussen bestelling en expeditie is 15 minuten.
  • Snellere orderuitlevering: tot 4 keer per dag worden 2500 apotheken beleverd.
  • Uitbreiding opslagcapaciteit: 300.000 producten optimaal opgeslagen.
  • Efficiënte en ergonomische orderpicking: flexibel en optimaal geconfigureerd pickingfront.

Totaalleverancier
BITO biedt een zeer uitgebreid productassortiment uit eigen productie voor het warehouse: statische en dynamische magazijnstellingen en kunststofbakken in diverse uitvoeringen en maten. Met deze producten worden oplossingen gerealiseerd, zowel in magazijn- als productieomgevingen, allen gericht op efficiëntie.


>>Meer informatie: BITO Systems N.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven