Colgate-Palmolive stapt over op CHEP pallets • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Colgate-Palmolive stapt over op CHEP pallets


Pallet- en containerpoolorganisatie CHEP heeft een contract ondertekend met Colgate-Palmolive Company voor palletpooling in Roemenië.

Colgate-Palmolive verruilt daarmee de voorheen toegepaste ‘witte pallets’. Verwacht wordt dat de overstap tot een aanzienlijke kostenbesparing en verkleining van de ecologische voetafdruk (CO2-reductie) leidt. Voor Colgate is het ruilsysteem voor witte pallets naar eigen zeggen moeilijk te beheren en omvat het ook verborgen kosten, zoals de aanschaf van nieuw materiaal om verloren of beschadigde pallets te vervangen.

Palletpoolsysteem

In Roemenië, waar de dochtermaatschappij 20 jaar geleden werd opgericht, worden palletladingen afkomstig van het distributiecentrum van Colgate-Palmolive in Boekarest verdeeld naar bijna 60 plaatsen in het land en Moldavië. Het nieuwe palletpoolsysteem wordt beheerd met het elektronisch bestelprogramma Portfolio Plus van CHEP. De palletpoolorganisatie werkt onder andere ook al samen met Colgate-Palmolive in Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven