Marktnieuws

Active Ants investeert in (inpak)innovatie

Active Ants heeft deze week de grootste Autostore van de Benelux in gebruik genomen. Met een capaciteit van maar liefst 64.000 bakken, 32 robots en 6 poorten is het huidige Autostore-systeem meer dan verdubbeld. Ook heeft het bedrijf sinds januari een duurzame inpakmachine in gebruik die tot 40 procent minder karton nodig heeft.

Al in 2015 investeerde Active Ants als één van de eerste efulfilment bedrijven in het Autostore systeem voor meer efficiënte opslag en orderpicking. Het systeem werd destijds gelanceerd met 30.000 bakken, 16 robots en 4 poorten. Twee jaar na ingebruikname zat het systeem helemaal vol en liep Active Ants tegen de maximum capaciteit aan. In 2017 gaf zij daarom opdracht om het systeem uit te breiden. Na een periode van voorbereiden, installatie en testen is het systeem nu met succesvol in gebruik genomen. Jeroen Dekker, manager bij Active Ants geeft aan dat de extra capaciteit aan ‘robothandjes’ nu beter seizoenspieken als kerst en Black Friday kunnen verwerken.

Inpakmachine e-commerce

De ‘cartonwrapper’ is de volautomatische inpakmachine die Active Ants sinds begin dit jaar in gebruik heeft genomen. Aanleiding hiervoor was de steeds groter wordende afvalberg aan karton, door de vele internetbestellingen. Volgens organisatie Thuiswinkel.org namen de online uitgaven afgelopen jaar met 23 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Daarmee nam ook het aantal bestellingen -in kartonnen dozen- toe met 49 procent. Vaak verpakt in onnodig grote dozen.Met de inpakmachine claimt het e-fulfilment-bedrijf 40 procent minder karton te gebruiken, zonder opvulmateriaal. Dit is mogelijk doordat de machine de afmetingen scant van het te bezorgen product. Vervolgens wordt het karton automatisch op maat gesneden en dichtgelijmd. Het RTL nieuwsbulletin ‘Editie NL’ kwam een kijkje nemen en maakte de volgende reportage over de ‘overdosis’ in de e-commerce:

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven