Belgen lanceren app die veiligheid in warehouse vergroot • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Belgen lanceren app die veiligheid in warehouse vergroot


Een veiliger warehouse. Dat wil iedereen. Om dat te realiseren ontwikkelt kennisinstituut VIL een speciale app.

VIL Safe Warehouse. Zo heet de app die VIL heeft ontwikkeld om de veiligheid in en rondom het warehouse te verbeteren.

Nieuwe technologieën, zoals wearables, personendetectie en botspreventie, kunnen de risico’s op ongelukken in dc’s helpen verminderen. VIL ontwikkelde in het project Safe Warehouse een app die de voor- en nadelen van deze technologieën met elkaar vergelijkt en bedrijven helpt de juiste oplossingen te kiezen, afgestemd op de specifieke wensen van het bedrijf en de werknemers.

Veiligheid en veiligheidsgevoel nemen toe

Deze oplossingen omvatten negen categorieën: automatisatie, bewustwording, botspreventie, flow managementfinaal, handling ondersteuning, dynamische signalisatie, wearables, personendetectie en snelheidsreductie. VIL voerde praktijktesten uit bij Delhaize, Mainfreight en Molenbergnatie.

Beluister de podcast
Zo reduceert Smurfit Kappa succesvol de kans op vallende lading en andere ongelukken

Bij Delhaize werd dynamische signalisatie uitgetest onder de vorm van voetpadprojecties en ledborden. De magazijnmedewerkers van Mainfreight in Oostende gingen aan de slag met slimme wearables die via verschillende sensoren de locatie, het gedrag en gevaarlijke situaties kunnen detecteren zodat derden gewaarschuwd worden indien zich een ongeval/incident voordoet.

 Molenbergnatie ging na of AI-algoritmen personendetectie in de magazijnen van de Antwerpse haven kunnen helpen verbeteren.

Overtuigd

 “De geteste systemen helpen actief bij het vermijden van ongevallen en geven daarmee een verhoogd veiligheidsgevoel. De mogelijkheden en kansen die tijdens dit project gecreëerd werden, hebben ons ervan overtuigd om de ingeslagen weg verder te zetten en bijkomend te investeren in technologie ter preventie van arbeidsongevallen.”, aldus Dominick Huybrechts, SHE manager Safety, Health and Environment bij Molenbergnatie.

De resultaten toonden aan dat zowel de veiligheid als het veiligheidsgevoel sterk toenemen door de inzet van deze technologische oplossingen. Afhankelijk van het gekozen systeem varieert de kostprijs.

Projectdeelnemers: Atlas Copco, Barry Callebaut, Delhaize, Eutraco, Gheys, H.Essers, Logflow, Lopos, Mainfreight, Molenbergnatie, Visual Safety en Motrac.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven