Podcast veilig magazijn: Zo reduceert Smurfit Kappa succesvol de kans op vallende lading en andere ongelukken • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Podcast veilig magazijn: Zo reduceert Smurfit Kappa succesvol de kans op vallende lading en andere ongelukken


Ongelukken in het warehouse door vallende goederen komen nog altijd te vaak voor. Hoe groot is het probleem, En hoe kunnen gedrag, techniek en de inrichting van het warehouse bijdragen aan minder ongevallen?   Daarover gaat het in deze podcast van Warehouse Totaal en BMWT. Peter de Weerd, hoofdredacteur van Warehouse Totaal gaat in gesprek met Jan Hommes, directeur van BMWT, Klaas Veld (Manager Logistiek bij Smurfit Kappa en zijn collega Huib van der Made Health & Safety Manager.

Geen taak is belangrijk genoeg om de veiligheid uit het oog te verliezen. Dat zijn de eigen woorden van Smurfit Kappa op zijn eigen website. Bij mooie woorden alleen blijft het niet voor de papierproducent, die wereldwijd tientallen fabrieken en magazijnen heeft waaronder in Deventer. Veiligheid wordt iedere dag serieus genomen en is leidend. Klaas Veld (Manager Logistiek bij Smurfit Kappa: “We zorgen dat het apparatuur goed is, jong materiaal, gekeurd. De heftruckchauffeur checkt de heftruck iedere dag voordat die begint en als er iets niet klopt, hebben we een eenvoudig systeem waar ze hier melding van kunnen maken richting de technische dienst.

” Jan Hommes: “Het magazijn van Smurfit Kappa is een uniek dc omdat ze niet kleine spullen hoog wegzetten en orderpicken. Zij hebben te maken met grote balen papier en karton die goed in de klem moeten zitten.”

Serious business

De menselijke kant is minsten zo belangrijk om veilig te werken. Smurft Kappa besteedt hier veel aandacht aan. Dat begint al bij binnenkomst waar tijdens de dagstart aandacht is voor de gemoedstoestand van de medewerker. Van der Made: “Veiligheid wordt door iedereen in de organisatie breed gedragen en is geen kwestie van een lijstje afvinken.

De podcast is binnenkort ook te beluisteren via Spotify

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven