Albert Heijn legt distributiecentrum Bleiswijk vol met duizenden zonnepanelen • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Albert Heijn legt distributiecentrum Bleiswijk vol met duizenden zonnepanelen


Op initiatief van Albert Heijn en vastgoedontwikkelaar Borghese Logistics is in Bleiswijk een distributiecentrum van Albert Heijn voorzien van ruim 5.000 zonnepanelen.

Albert Heijn investeert niet enkel in automatisering, ook aan duurzaamheid wordt gedacht. KiesZon, dat in Venlo een project heeft gedaan met bijna 5x zoveel panelen, voorzag het warehouse van AH in Bleiswijk recent van  5490 zonnepanelen, goed voor een stroomproductie van circa 2.200.000 kWh per jaar.

Allard Steenbeek, development Manager & Sustainability Lead bij Albert Heijn Real Estate geeft aan:  “We zetten hiermee de volgende stap in het verder verduurzamen van onze gebouwen en operatie.”

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

”Deze zonneopbrengst geeft een enorme boost aan de noodzakelijke elektrificatie van warehousing en wegtransport” zegt Rutger-Jan van Broekhoven, director Real Estate Development bij Borghese Logistics. “Vanaf de eerste ontwerptekening hebben we hier aandacht besteed aan de laadinfrastructuur voor 150 elektrische delivery vans van Albert Heijn. Daarmee komen we voor het eerst tot een zonnedak op een DC waarbij niet teruglevering aan het net, maar juist lokale afname van de energie in pieksituaties ècht zinvol wordt benut.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven