Airbnb van de opslag wil Europa veroveren • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Airbnb van de opslag wil Europa veroveren


Spacefill wil het opslaan van goederen “net zo eenvoudig maken als het opslaan van gegevens in de cloud”. Na 25 miljoen euro te hebben opgehaald, heeft de Franse start-up nu Europese ambities.

Het on demand opslaan van goederen is niet nieuw. Denk aan het Nederlandse initiatief Stockspots. Concurrent Spacefill dat enkele maanden later (in 2018) werd opgericht heeft nu ook groeiambities. De opslag on demand start up wil meer voet aan de grond krijgen in Europa. Met 25 miljoen euro investeringsgeld kan de Airbnb van online opslag het platform verder ontwikkelen (voor meer vloeibaarheid en zijn netwerk in Europa uitbreiden.

De start-up heeft momenteel 1.500 magazijnen in 6 Europese landen. Het geconnecteerde platform biedt turnkey “storage on demand” aan verladers, via algoritmes van inventaris van beschikbare oppervlakten, type gebouwen, de softwareapparatuur, het te mobiliseren personeel, de nabijheid van leveranciers of eindklanten, met zijn 3PL-partners. SpaceFill telt onder zijn 350 klanten Ikea, Coca-Cola en Leroy Merlin. De omzet bedraagt 10 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven