Heftruck besturen zonder stuur: Linde lanceert Steer Control • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Heftruck besturen zonder stuur: Linde lanceert Steer Control


Hoe kan het besturen van een heftruck nog meer ergonomisch worden? Linde Material Handling gaf het antwoord tijdens de World of Material Handling (WoMH). De material handling specialist lanceert Steer Control.

Geen stuur, maar een ronde schijf. Dat is het nieuwste stuurmechanisme waarmee Linde zijn heftrucks gaat uitrusten. Linde Steer Control heet het nieuwe stuursysteem dat op de linker armsteun is vastgemaakt. Linde lanceerde het opmerkelijke systeem tijdens zijn eigen event World of Material Handling in Mannheim dat na vier jaar eer doorgang kon vinden.

Schijfje op armsteun

Achter de naam schuilt een nieuw type elektro hydraulisch stuursysteem waarvoor geen klassiek stuur nodig is. In plaats daarvan ligt de arm van de bestuurder op een armsteun. De truck wordt met de linkerhand bestuurd, hetzij via een geïntegreerd miniwiel of een joystick. Het voordeel van deze extra opties is dat het werken in de heftruck meer ontspannen verloopt en de chauffeur langer gefocust en productief blijft, claimt Linde.

Ergonomie

Frank Bergmann, productmanager Counterbalanced Trucks: “Ergonomie is de basis van onze trucks en dus ook van dit systeem. Volgens Linde zorgt het wiel voor 25 procent minder beweging en druk op de schouder van de bestuurder en de elleboog wordt 45 procent ontlast.

Gebruiksgemak

Het Linde Steer Control-systeem is gebaseerd op steer-by-wire-technologie. De heftruckchauffeur kan hierdoor het voertuig nauwkeuriger besturen omdat de besturing meer of minder gevoelig reageert afhankelijk van de voertuigsnelheid. De techniek is voorlopig beschikbaar als optie op de heftrucks E20-E35, de X20-X35 en de H20-H25.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven