Marktnieuws

De vakjury onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster heeft de afgelopen maanden een keuze gemaakt uit de diverse innovatieve inzendingen. Dat heeft geleid tot 4 nominaties. “Heel uiteenlopende oplossingen, maar stuk voor stuk zeer toepasbaar in de dagelijkse logistieke praktijk”, aldus de juryvoorzitter. De  genomineerden zullen nog even in spanning zitten, want pas op 28 november, tijdens de opening van Logistica 2017, zal bekend worden wie de prestigieuze Logistica Award 2017 in ontvangst mag nemen. Ook de winnaar van de publieksprijs zal dan bekend gemaakt worden.

De genomineerden zijn, in alfabetische volgorde:

Pack Tools 2.0

De inzending van Pack Tools is de Wrapplicator. Een handige tool voor hand wrapping, die ervoor zorgt dat de gebruiker op ergonomische, veilige en efficiënte wijze lading stabiel en veilig kan verpakken.

PrimeVision

PrimeVision introduceert het concept self-organizing logistics. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mobiele robots die autonoom pakketten of rolcontainers sorteren.

Ravas Europe

SafeLoad is de productnaam van de inzending van Ravas. Een product dat een grote bijdrage levert aan veilig werken met heftrucks en lading. Toepasbaar op iedere heftruck, geeft het display direct informatie over het gewicht van de lading en de stabiliteit.

WeNova

WeNova is de bedenker van de intelligente koppelschotel. De koppelschotel is te gebruiken voor iedere truck of oplegger en zorgt ervoor dat er veilig gewerkt kan worden zonder hoge kosten.

Stemmen voor de publieksprijs

Vanaf 12 september kan er online gestemd worden op de genomineerden, via www.logistica-online.nl. De stemming sluit op vrijdag 24 november 17.00 uur. De winnaar van de publieksprijs wordt tegelijkertijd met de winnaar van de vakprijs bekendgemaakt tijdens de opening van Logistica op dinsdag 28 november.

Inzendingen en beoordeling

De jury is enthousiast over de innovatiekracht binnen het logistieke vakgebied. De inschrijvingen lopen uiteen van innovatieve verbeteringen aan bestaande systemen tot concrete oplossingen met een hoge graad van directe toepasbaarheid voor logistieke problemen binnen het eigen bedrijfsproces. De inzendingen zijn beoordeeld aan de hand van een aantal beoordelingscriteria: toepassingswaarde, mate van innovatie, economisch belang, kosteneffectiviteit en creativiteit. Het idee achter de inzending dient een Nederlandse inbreng te hebben.

De jury

Een deskundige jury, te weten: de heren ing. P.A.L. Leerintveld, drs. J. Hommes, Th. P.M. van Riet, ir. B. van Steenoven, prof. dr. W.H.M. (Henk) Zijm, onder voorzitterschap van prof.dr.ir. M.B.M. de Koster, heeft alle inzendingen beoordeeld en vervolgens vier inzendingen genomineerd.

Logistica

Logistica is de belangrijkste vakbeurs op het gebied van logistiek en goederenstroombeheersing binnen de Benelux. Naast een groot en volledig exposantenaanbod heeft Logistica ook een uitgebreid inhoudelijk programma met congressen, seminars, demonstraties en informatieve tours. De beurs kent deze editie liefst 4 Scala’s, die elk 1 van de aandachtsgebieden Move, Store, Pick en Deliver bestrijken. Meer informatie is te vinden via www.logistica-online.nl. tweet mee via #logisticabeurs.

Gelijktijdig met Logistica vindt ICT & Logistiek www.ict-en-logistiek.nl plaats, de jaarlijkse vakbeurs voor ICT- toepassingen en -diensten in de logistieke keten. Via Logistiekprofs.nl is het hele jaar door informatie te vinden over logistieke ontwikkelingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven