Versoepeling nachtwerk e-commerce nog onbeslist • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Versoepeling nachtwerk e-commerce nog onbeslist


België en nachtwerk in e-commerce blijft nog altijd een heikel punt. Versoepeling van de regels is nog ver weg.

België worstelt al jaren met zijn regelgeving over nachtwerk in e-commerce. De regels voor flexibele en nachtarbeid zijn strenger dan in omringende landen, zoals Nederland of Duitsland.

Zalando en Decathlon kiezen voor Nederland

Met negatieve gevolgen; het was een belangrijke reden voor Zalando om zijn mega fulfilment center in Bleiswijk te plaatsen en niet bij onze zuiderburen. Om diezelfde reden koos Decathlon voor Tilburg in plaats van België.

Geen akkoord

Aan die worsteling komt voorlopig nog geen einde. De federale regering heeft geen akkoord bereikt over versoepeling van de regelgeving van de nachtarbeid in de e-commerce. Een nieuw overleg tussen een groep ministers, waaronder de premier, en de sociale partners staat op de agenda, meldt Gondola.

Voorstel

Er wordt aan de sociale partners gevraag om na te gaan of nachtarbeid tussen 20u00 en 24u00 mogelijk is wanneer slechts één van de vakbonden daarmee akkoord gaat. De liberalen willen absoluut vermijden dat een vakbond binnen een bedrijf het vetorecht over nachtarbeid heeft. Er komt ook een proefproject waarbij werknemers vrijwillig na 20.00 kunnen werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven