Roland Palmer wéér algemeen directeur Alibaba Nederland • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Roland Palmer wéér algemeen directeur Alibaba Nederland


Roland Palmer is terug als algemeen directeur van Alibaba Nederland. Ook is hij verantwoordelijk voor het Verenigd Koninkrijk Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden, de Faeröer-eilanden en Groenland.

Alibaba dat koos voor België voor zijn Europese dc, kiest wel weer voor een Hollander als leidsman. En geen onbekende. Robert Palmer aanvaardtt opnieuw de functie van ceo voor Noordwest Europa. Hij neemt de rol over van David Lloyd, die hem juist opvolgde in 2019 en het bedrijf heeft verlaten.


Palmer ging in 2016 bij Alibaba aan de slag als managing director voor Nederland en België. In 2018 werd hij daarnaast head of Europe voor betaaldienst Alipay, het bedrijf waar hij in 2019 volledig op ging focussen.

Toegangspoort tot China

Alibaba wil voor zoveel mogelijk internationale merken en retailers als ‘toegangspoort tot China’ fungeren. Plannen om zelf de Europese markt op te gaan heeft Alibaba vooralsnog niet.
Palmer was vier jaar lang ceo van Blokker Holding. Hij is de neef van wijlen Jaap Blokker. Daarvóór bekleedde hij managementfuncties bij onder meer Coca-Cola en Unilever.


Palmer: “Ik ben ongelooflijk enthousiast om deze nieuwe rol binnen Alibaba Group op me te nemen. Onze missie blijft om het gemakkelijk te maken overal zaken te doen. Samen met mijn collega’s van alle Alibaba teams zullen we meer merken blijven helpen om hun bedrijf te laten groeien in China en over de hele wereld.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven