Coop opent micro fulfilment center • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Coop opent micro fulfilment center


Coop maakt werk van micro fulfilment. De supermarktketen opent binnenkort een micro fulfilment center.

Micro fulfilment wint aan populariteit. Het meest in het oog springende voorbeeld hiervan is het snelgroeiende fenomeen flitsbezorging.

Ook coop maakt werk van micro fulfilment. Coop Liguria opent binnenkort zijn eerste mini warehouse operatie in de bestaande Bolzaneto-hypermarkt in Genua, ingericht door Savoye.

Shuttlesysteem

Het micro fulfilment center van Coop en Savoye is gebaseerd op het bewezen Goods-to-Person X-PTS shuttlesysteem en zal de (online) populairdere producten met een hoge omzetsnelheid gaan beheren. In het systeem zijn er zowel koel/vriesomgevingen als zones met omgevingstemperatuur. De bestellingen worden gepickt middels pickstations met een geautomatiseerde aan- en afvoer.

WMS

Er komt een apart station voor de goederenontvangst, waar op traditionele wijze zal worden gewerkt. Alle activiteiten worden aangestuurd door de WES software van Savoye, zoals het  bufferen van alle bestellingen en de afstemming van de leveringen.

Ophalen en bezorgen boodschappen

Het nieuwe magazijn zal de bestellingen van alle coopshop.it-klanten, het e-commerceplatform van Coop Liguria, kunnen verwerken en klaarmaken. Klanten doen  hun boodschappen online en krijgen ze vervolgens thuisbezorgd of halen ze in de haven op. Boodschappen kunnen ook gratis worden opgehaald op de parkeerplaats van bepaalde winkels of vanuit de automatische dispensers van Coop. Deze laatsten zijn 24 uur per dag toegankelijk.

“De pandemie heeft het winkelgedrag van onze klanten voorgoed veranderd en de afgelopen maanden hebben we een voortdurende stijging van het aantal online bestellingen gezien. Kortom, het was tijd om te investeren in nieuwe oplossingen. Voor ons is deze verandering groots en ze gaat verder dan de wens om beter te presteren. Wij willen onze klanten simpelweg een totale service bieden”, besluit Giovanni Clavarino, e-commerce manager bij Coop Ligurië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven