Ga naar hoofdinhoud

Minder stress terwijl het magazijn gemoderniseerd wordt


2020 leerde veel supply chain-bedrijven dat men wendbaar moet zijn om te kunnen concurreren in de snel veranderende, on-demand wereld van vandaag. Het is belangrijker dan ooit om producten sneller, nauwkeuriger en met minder personeel te kunnen verwerken, stelt Casper Zweers, directeur Zebra Technologies Benelux.

Terwijl 80% van de IT- en operationele besluitvormers in de productie-, logistiek-, retail- en distributiesectoren van mening is dat moderne technologie essentieel is om te concurreren in de on-demand economie, zegt slechts 35% van hen dat er een duidelijk begrip is van waar ze moeten beginnen met het inzetten van die technologie.

De uitdaging is ongelooflijk groot voor kleine en middelgrote supply chain-bedrijven, waarvan sommige nog steeds afhankelijk zijn van handmatige processen voor de ondersteuning van hun magazijnactiviteiten. Het goede nieuws is dat technologische vooruitgang het voor deze bedrijven gemakkelijker heeft gemaakt om moderne magazijntechnologie in hun supply chain-activiteiten te introduceren. Innovatieve technologische oplossingen zijn nu eenvoudig te implementeren, intuïtiever in gebruik en leveren een betere return on investment (ROI) op.

Het is niet verrassend dat de eerste stap bij het realiseren van een solide ROI op investeringen het identificeren van gebieden is waar technologie kan helpen om activiteiten beter te stroomlijnen. Begin met te kijken naar de dagelijkse taken van de medewerkers. Hoewel dit voor de hand liggend lijkt, slagen bedrijven er vaak niet in om een ​​stap terug te doen en hun dagelijkse activiteiten goed te bestuderen en analyseren. Als men dat doet, ontdekt men vaak snel nieuwe manieren om workflows beter te stroomlijnen en de productiviteit te verhogen.

De productiviteit van eerstelijnswerkers verhogen

Stel dat medewerkers uren per dag bezig zijn met het gebruik van standaard barcodescanners die slecht presteren en leiden tot kostbare productiviteitsverliezen. Door simpelweg intelligentere scanners te introduceren die beschadigde, gescheurde of slecht afgedrukte streepjescodes vanuit elke hoek nauwkeurig kunnen lezen, is er geen noodzaak voor meerdere scans en wordt direct tijd en geld bespaard.

Misschien hebben medewerkers scanners nodig die robuuster zijn en nauwkeurig codes kunnen scannen die dichtbij of ver weg zijn, of meerdere barcodes kunnen scannen met één druk op de knop. Met dergelijke oplossingen kunnen heftruckchauffeurs bijvoorbeeld snel meerdere voorraadscans uitvoeren zonder uit te stappen, wat elke dag uren aan productiviteit oplevert.

Investeren in draagbare scanners die het scanproces versnellen, kan ook leiden tot aanzienlijke arbeidsbesparingen. Het opzetten van mobiele thermische printers in de buurt van inkomende en uitgaande activiteiten kan ook de efficiëntie verhogen doordat werknemers niet meer heen en weer hoeven te lopen naar gecentraliseerde printers om verzendlabels op te halen. Daarnaast zijn moderne thermische printermodellen veel makkelijker te bedienen en te herladen. Dit bespaart tijd op training en de handelingen van medewerkers.

Teamproductiviteit en veiligheid verhogen

Nadat naar afzonderlijke processen is gekeken, kunnen diverse manieren overwegen worden om de operaties tussen teams te stroomlijnen. Mobiele apparaten die groepscommunicatie ondersteunen, maken bijvoorbeeld snellere samenwerking tussen werknemers mogelijk – en helpen om werknemers veiliger te laten werken.

Mobiele apparaten, waaronder draagbare technologie, zoals smart glasses, die geïntegreerd zijn met het magazijnbeheersysteem, kunnen essentieel zijn voor het stroomlijnen van de activiteiten tussen teams. Zo kunnen medewerkers die zijn uitgerust met op het hoofd gemonteerde displays, makkelijker orderverzamelinstructies op ooghoogte bekijken en volgen, waardoor ze meerdere orders tegelijk kunnen picken. Managers kunnen dynamisch instructies voor orderafhandeling toewijzen op basis van de huidige locatie, beschikbaarheid of zelfs de urgentie van een order.

Kleine upgrades die de activiteiten voor meerdere werknemers verbeteren, kunnen ook aanzienlijke productiviteitsverbeteringen opleveren met minimale investeringen. Zo kunnen robuuste tablets die op heftrucks of pick-karren zijn gemonteerd, sneller en efficiënter materiaaltransport mogelijk maken.

Technologie kan ook helpen om werknemers tijdens de pandemie te beschermen door waarschuwingen te geven wanneer werknemers dichter dan 1,5 meter bij elkaar komen – en opslaan wanneer werknemers gedurende een bepaalde periode contact hebben gehad met collega’s. Met deze data is het gemakkelijk om het contact te traceren als een werknemer positief test op COVID-19, en zo kan de data ook worden gebruikt om overbelaste werkstromen te ontdekken. Ter illustratie: in pickgebieden met grote volumes kan een magazijnoperator het pickproces herstructureren om congestie te verminderen of overwegen om materialen over te dragen via transportbanden of bijvoorbeeld robots om persoonlijk contact te verminderen.

Zichtbaarheid van activa verbeteren

Na het verbeteren van de productiviteit van werknemers en het totale personeelsbestand, is de volgende logische stap het verkrijgen van een grotere zichtbaarheid van activa. Technologie zoals radiofrequentie-identificatie (RFID) registreert getagde inventaris via een RFID-lezer zodra deze van de vrachtwagen wordt gehaald en door de dockdeuren wordt gereden. RFID-lezers die zich in het hele magazijn bevinden, geven precies inzicht in wat er op voorraad is en waar het product is opgeslagen.

Volgens de IHL Group verliezen alleen al de Amerikaanse retailers jaarlijks vele miljarden dollars als gevolg van niet-voorradige voorradeniii. Meer inzicht in elk onderdeel van de voorraad kan het aantal uitverkochte artikelen en de daarmee gepaard gaande verloren inkomsten aanzienlijk verminderen.

De realiteit is dat 77% van de respondenten het ermee eens is dat magazijnactiviteiten gemoderniseerd moeten worden. Maar ze geven toe dat ze traag zijn met het implementeren van nieuwe technologieiv. In de on-demand wereld van vandaag kan het traag implementeren van nieuwe technologie ervoor zorgen dat je opdrachten verliest aan flexibelere concurrenten.

Gelukkig is de start makkelijker dan veel bedrijven denken. Bedrijven kunnen beginnen met het moderniseren van hun magazijnen door simpelweg goed en nauwkeurig naar hun dagelijkse activiteiten te kijken en te bepalen waar efficiëntiewinst kan worden behaald.

Bedrijven hoeven deze analyse niet alleen uit te voeren. Kies een technologiepartner die een goede beoordeling van de logistieke stromen en activiteiten uitvoert voordat je iets koopt.

Een goede operationele beoordeling brengt gebieden aan het licht waar technologie kan helpen activiteiten te stroomlijnen en geeft inzicht in hoe snel rendement op die technologie-investering zal worden gerealiseerd.

Klik hier voor meer informatie over hoe technologie, logistieke managers helpt activiteiten te moderniseren en supply chains klaar te maken voor de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven