Zo automatiseert Intersport zijn warehouse voor de toekomst • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Zo automatiseert Intersport zijn warehouse voor de toekomst


Intersport breidt zijn warehouse uit. Het vernieuwde distributiecentrum van de sportketen, dat fors wordt geautomatiseerd en voorzien van robots, moet het bedrijf meer snelheid geven.

Precisie en snelheid. Twee belangrijke eigenschappen in de sport én in de logistiek. Reden voor Puma om zijn warehousestrategie volledig op de schop te gooien.

Consolidatie en automatisering

Intersport gaat het nu ook anders doen en kiest voor een vergelijkbare oplossing als Puma. En net als Puma kiest ook Intersport voor de expertise van TGW. De sportwinkelketen consolideert meerdere kleinere logistieke locaties in het Oostenrijkse hoofdkantoor in Wels. Automatisering moet de prestaties en capaciteit verbeteren en een snelle en betrouwbare levering garanderen.

Shuttle

De automatisering moet niet alleen een aanzienlijke verhoging van de prestaties, capaciteit en flexibiliteit mogelijk maken, maar ook meerdere kleine magazijnen efficiënt samenvoegen op één locatie. FlashPick van TGW, dat ook wordt gebruikt door Urban Outfitters, vormt het hart van de oplossing dat in oktober 2024 klaar moet zijn.

WMS en robots

TGW richt een shuttlesysteem met vier gangen in met driedubbele opslag die voor een maximale opslagdichtheid zorgt en de beschikbare ruimte optimaal benut. De orders worden verzameld op zes PickCenter One picking werkstations. De verzenddozen worden automatisch opgezet en van deksels voorzien door TGW-robots en vervolgens naar het uitslaggebied getransporteerd. Het Warehouse Management System (WMS) van TGW plant, controleert en bewaakt alle processen en is gekoppeld aan het ERP-systeem van Intersport.

Alois Grüblinger, directeur operations Intersport Austria: “Wels is het knooppunt waar alles samenkomt en de logistieke eisen nemen toe. Uitbreiding en automatisering van dit gebied was de volgende logische stap.”

De in Wels gevestigde Iintersport Austria Group is marktleider in het land en omvat 104 retailers op meer dan 280 locaties. In het boekjaar 2021/22 genereerde het bedrijf een omzet van 631 miljoen euro. Intersport Austria biedt ondersteuning aan meer dan 1,8 miljoen klanten en is verantwoordelijk voor de Oostenrijkse markt en die in de buurlanden Tsjechië, Slowakije en Hongarije.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven