Ga naar hoofdinhoud

Workwear automatiseert met grootste Autostore project van Dematic


Workwear Uniform Group krikt zijn warehouse efficinecy op met een omvangrijk automatiseringsproject. Autostore, de grootste ooit voor Dematic, wordt het hart van de nieuwe interne logistiek operatie.

De logistiek van Workwear Uniform Group, de grootste onafhankelijke leverancier van werkkleding, uniformen en persoonlijke beschermingsmiddelen in het Verenigd Koninkrijk  moet slimmer en efficiënter. Voorheen had het bedrijf door overnames drie distributiecentra met een oppervlakte van circa 17.000 vierkante meter. Omdat dit niet efficiënt was, wordt de logistiek operatie geconsolideerd in een ‘superhub’ in Birmingham.

Een bestaand warehouse van ruim 7.000 vierkante meter wordt omgebouwd tot een efficiënte hub vol automatisering met Autostore, geïmplementeerd door Dematic dat ook alle opslag-, transport- en pickprocessen in de hele faciliteit beheert. Dematic breidde recent nog het Autostore systeem van Active Ants in Roosendaal uit.

129,654 bakken

De retailer krijgt in een ruimte van 4.500 vierkante meter een raster van 40 x 95 meter, waarin 129.654 bakken zijn op te slaan, 60 R5-robots, negen orderverzamelstations en drie inkomende poorten.

Sam Sohal, ceo van Workwear Uniform Group: “De oplossing heeft het potentieel om de initiële verwachtingen te overtreffen en ons bedrijf toekomstbestendiger te maken met een Warehouse Management Systeem (WMS) om de hele logistiek te beheren.”

Uitbreiding

Volgens Sohal gaan de projectvoordelen voor zijn bedrijf verder dan het creëren en consolideren van de drie locaties van WWUGL. “De oplossing helpt ons niet alleen onze klanten de best mogelijke leveringen van goederen te bieden, maar stelt ons ook in staat de beschikbare ruimte maximaal te benutten. We hebben nog ruimte over om onze omzet te verdubbelen met een nieuw systeem dat het voorraadbeheer zowel efficiënter als nauwkeuriger maakt. “Daarnaast verkleint het onze CO2-voetafdruk en energieverbruik, waarmee het bijdraagt aan ons doel om in 2025 CO2-neutraal te zijn.”

Implementatie Autostore

Het AutoStore-systeem wordt gefaseerd geïmplementeerd, waarvan de eerste fase naar verwachting in februari 2024 is afgerond. De tweede projectfase, die vooral uit softwarefunctionaliteit en een verbindende conveyor bestaat, wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven