Wereldpremière: de nieuwe mobiele robotoplossing van Jungheinrich • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Wereldpremière: de nieuwe mobiele robotoplossing van Jungheinrich


De toekomst is nu. Ook bij Jungheinrich. Jungheinrich lanceerde vandaag op de LogiMAT een nieuwe autonome mobiele robot. De mobiele robotoplossing van de toekomst beleefde daarmee zijn wereldpremière op de beurs.

Het woord toekomst valt vaak op de LogiMat. Zo ook bij Jungheinrich., dat recent nog Storage Solution inlijfde. De intralogistieke reus uit Duitsland presenteerde vandaag zijn nieuwste mobiele robotoplossing van Jungheinrich op de beurs in Stuttgart.

Autonome mobiele robot

De EAE 212a is een Autonome Mobiele Robot (AMR) van de nieuwste generatie, inclusief een nieuw ontwikkeld besturingssysteem en toolchain. De nauwkeurig gecoördineerde interactie tussen alle drie de componenten maakt het bijzonder eenvoudig om de oplossing te integreren in elke bestaande magazijnomgeving en garandeert een grote flexibiliteit, claimt Jungheinrich.

Nieuwste generatie AMR

De EAE 212a is ontworpen voor de automatisering van laagheffend transport. Het gepatenteerde chassisontwerp is 790 mm smaller dan een europallet. Dit maakt hem wendbaar en transport van floor-to-floor mogelijk bij snelheden tot 6 km/h. Tegelijkertijd kan de truck ladingen tot 1,2 ton vervoeren.

Eenvoudige integratie in bestaande magazijnen

De AMR is uitgerust met een end-to-end toolchain met de speciaal ontwikkelde Jungheinrich Mobile Robot Control (MRC). De Jungheinrich MRC omvat centraal orderbeheer, truckbediening, een modelleringstool en real-time visualisatie. Dankzij de nieuwe modelleringstool is projectplanning voor de mobiele robotoplossing op basis van de EAE 212a binnen enkele uren mogelijk; voor eenvoudige projecten zelfs binnen 30 minuten, aldus het bedrijf.

Schaalbaarheid voor de toekomst

De nieuwe toolchain, een integraal onderdeel van de mobiele robotoplossing, maakt het mogelijk om snel en eenvoudig verkeers- en verplaatsingsgebieden aan te passen wanneer de behoeften en vereisten in een magazijn veranderen.

De EAE 212a kan als stand-alone oplossing worden gebruikt of worden aangesloten op het bestaande hostsysteem in het magazijn. Dankzij VDA-5050 en een toekomstbestendig softwareplatform, is de mobiele robotoplossing afgestemd op alle toekomstige uitdagingen in het magazijn.

Mens-machine interactie

Bij de ontwikkeling van de EAE 212a heeft Jungheinrich zich ook gericht op eenvoudige en intuïtieve communicatie tussen mens en machine. Met directe en eenduidige informatie op het bedieningsstation, LED-strips voor duidelijk zicht op afstand of het display van dichtbij, hebben de menselijke collega’s van de EAE 212a alle belangrijke informatie in beeld wanneer dat nodig is. Hierdoor wordt de mobiele robotoplossing breed geaccepteerd door de medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven